Maandag in Op1: Fred Teeven over invloed politiek op kinderen

Maandag in Op1: Fred Teeven over invloed politiek op kinderen
De gasten van maandag 8 februari

Kijktip :

De verkiezingen staan voor de deur! Dit jaar heeft de politiek een belangrijke rol gespeeld voor onder andere jonge kinderen. Fred Teeven vertelt hierover in Op1. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 8 februari

  • De vrieskou buiten is niet voor iedereen een pretje.Patrick van der Jagt leefde zo’n twintig jaar op straat en vertelt vanavond bij Op1 hoe zwaar deze dagen zijn voor daklozen.Mitchel Viljeer en Vincent van der Kaai proberen het ze in ieder geval iets makkelijker te maken door de Rotterdamse straten sneeuwvrij te houden en weerman Reinier van den Berg weet hoe lang de kou nog aanhoudt.
  • ‘Hij móét gereden worden’, de tocht der tochten, vinden oud-winnaar Henk Angenent, KNSB-directeur Herman de Haan, Evert ten Napel, en Hugo Borst. Nu de Friese wateren langzaam dichtvriezen laait de Elfstedenkoorts weer op, maar het seizoen van de marathonschaatsers is al afgelast. In een open brief aan de KNSB laten de schaatsers weten er alles aan te willen doen om wedstrijden mogelijk te maken, want natuurijs wacht niet.
  • Dit jaar is de invloed van de politiek op het leven van kinderen duidelijker en groter dan ooit. Maar nemen we kinderen voldoende mee in deze grote beslissingen? En snappen ze hoe onze democratie werkt? Volgende week komt het boek Piraten, dieren, bejaarden -Wat stem jij? Van ex-SP kamerlid Sharon Gesthuizen uit. Vanavond vertelt ze bij Op1 waarom het belangrijk is om kinderen bij beslissingen te betrekken. Ook Fred Teeven, __Imane (12) en Lars (13)__schuiven aan.
  • Demissionair Minister Sander Dekker maakte vandaag bekend dat adoptie van kinderen uit het buitenland per direct wordt opgeschort. Volgens Dekker is er jarenlang weggekeken bij verschillende misstanden en is de Nederlandse overheid flink tekort geschoten. Vanavond bij Op1 schuiven geadopteerden Mischa Blok en __Dewi Deijle __aan. Zijn de excuses die Dekker aanbood genoeg? En wat zou de Nederlandse staat kunnen doen om de mensen om wie het gaat tegemoet te komen?

Presentatie
Op1 wordt op maandag 8 feburari gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Fred Teeven over invloed politiek op kinderen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV