Recensie: in News of the World verandert rauwe western in Disney-finale

Recensie: in News of the World verandert rauwe western in Disney-finale
Met Tom Hanks en Helena Zengel

Film :

Vanaf 10 februari staat de film News of the World op Netflix. Nog nooit heeft acteur Tom Hanks in een western gespeeld. Tot vandaag, want de streamingdienst pakt uit met deze topacteur in een splinternieuwe productie waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Lees hier de filmrecensie van News of the World.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Captain Kidd en Johanna
Deze western volgt een oorlogsveteraan (Tom Hanks), die na de Amerikaanse Burgeroorlog van stad tot stad trekt om het nieuws te brengen. Op de prairie in Texas stuit hij op een tienjarig meisje (Helena Zengel), dat zes jaar geleden werd ontvoerd door het Kiowa-volk en is opgevoed als één van hen. Het bijzondere tweetal trekt samen door de wildernis, op zoek naar de laatste nog levende familie van het meisje.

Tom Hanks en Helena Zengel in de western 'News of the World'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Regisseur Paul Greengrass (bekend van de films als The Bourne Ultimatum en Captain Phillips') gooit het over een héél andere boeg in deze grootse western met enorme sets en indrukwekkende landschappen. De gouden sleutel is de cast, met Tom Hanks en de twaalfjarige Duitse Helena Zengel. Zeker gezien haar leeftijd zou een Oscar voor deze acteerprestatie meer dan verdiend zijn. Orginaliteit of een uitgebreid verhaal ontbreekt, maar News of the World blijft bij vlagen meeslepend. Eigenlijk is dit "van A naar B"-verhaal vrij simpel en de film mist een beetje snelheid, zeker als het einde nadert. De special effects zijn overigens best aardig. De mierzoete Disney-finale weet te ontroeren, maar mist ook een rauwe rand. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood) en Helena Zengel (Die Tochter) zijn ook Tom Astor (Mile 22) en Mare Winningham (Dark Waters) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Paul Greengrass (The Bourne Supremacy).

Vanaf 10 februari 2021 is de film News of the World te streamen op Netflix. Genre: Western, Drama, Avontuur. Tijdsduur: 118 minuten. IMDb-score: 6,8.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV