Vanavond op tv: Ajax - PSV (KNVB Beker), Jules de Corte in Andere Tijden

Vanavond op tv: Ajax - PSV (KNVB Beker), Jules de Corte in Andere Tijden
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 10 februari

Kijktip :

Ondanks de winterse omstandigheden gaat de bekerkraker tussen Ajax en PSV vanavond gewoon door. Verder onder meer een nieuw seizoen van Andere Tijden, waarin de blinde pianist Jules de Corte centraal staat. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 10 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - PSV (KNVB-beker)

FOX
20:00 uur

Vanaf 18:30 uur de voorbeschouwing en om 20:00 uur live verslag van Ajax - PSV in de kwartfinale van de KNVB-beker. De kraker tussen de huidige koploper en nummer twee in de Nederlandse competitie werd precies een maand geleden ook gespeeld in de eredivisie. Het werd toen 2-2. Sindsdien heeft Ajax alle wedstrijden die het speelde gewonnen. PSV ging twee keer onderuit.


Tv-première: Brasserie Valentijn

RTL 8
20:30 uur

Op RTL 8 is de film Brasserie Valentijn te zien. Valentijn runt samen met haar broer, chef-kok Angelo, met succes Brasserie Valentijn. Op 14 februari zijn alle tafels gereserveerd. Eén voor één komen de gasten het prachtige pand binnen. Het stel dat ieder jaar komt, de jongen in afwachting van zijn blind date, de man met zijn veel te jonge minnares, het verliefde koppel... en Frank. Hij is alleen en vraagt zijn oude vlam Valentijn om alles achter te laten en nu met hem mee te gaan.


Tussen kunst en kitsch: goedbewaarde ring

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van Tussen kunst en kitsch taxeert Titia Reuser een goedbewaarde ring, is het bij Jan Beekhuizen in kannen en kruiken aan tafel en zit er een boodschap in het schilderij van Willem de Winter. De vrouw met de ring kreeg hem uit de erfenis van haar grootmoeder en draagt hem regelmatig. Na het bewaren van sieraden voor Joden in de Tweede Wereldoorlog, kreeg ze de ring cadeau als bedankje. Maar wat is hij waard?


Hart in Aktie: bakworkshop en fotoshoot

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Hart in Aktie verrast Wendy van Dijk in Hart in Aktie onder anderen de deels vermande Judith, een vrouw met terminale kanker en iemand die zich inzet voor arme ouderen. De 48-jarige Judith is halfzijdig verlamd geraakt nadat ze twee TIA's kreeg. Hierdoor zit Judith in een rolstoel, maar dat weerhoudt haar niet om bezig te zijn met haar grootste hobby: het bakken van taarten. Vanwege haar verlamming en een kapotte oven is dat niet altijd makkelijk.


Het Dorp: invloed van toerisme

NPO 1
21:50 uur

In deze aflevering van Het Dorp bekijken Huub Stapel en Wim Daniëls de invloed van toerisme op dorpen. Daarvoor gaan ze naar Kinderdijk, Oudeschild op Texel en Boerin Bertie in het Achterhoekse Varsseveld. Een molenaar in het dorp Kinderdijk is springlevend, maar wordt door de meeste toeristen als een levend monument beschouwd. In het Texelse dorp Oudeschild is de toerist een zegen, maar zorgt ook voor een veranderend dorpsgevoel.


Andere Tijden: blinde pianist Jules de Corte

NPO 2
22:20 uur

Het nieuwe seizoen van Andere Tijden begint met een reportage over de blinde zanger en pianist Jules de Corte (1924-1996), die in de jaren 50 en 60 uitgroeide tot een heuse ster. Op 1-jarige leeftijd wordt De Corte blind door een medische fout. Hij is voorbestemd voor het blindeninstituut van het klooster in Grave, waar je borstel- of mandenmaker wordt en waar geen plaats is voor meisjes en seksualiteit.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ajax - PSV (KNVB Beker), Jules de Corte in Andere Tijden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier