Nieuw op tv: Beau van Erven Dorens maakt docuserie over gesloten instellingen

Nieuw op tv: Beau van Erven Dorens maakt docuserie over gesloten instellingen
Dagenlang achter slot en grendel

Kijktip

Voor een nieuwe, intense documentaireserie gaat tv-maker Beau van Erven Dorens dagenlang leven in instellingen waar je normaal gesproken nooit binnenkomt. In Beau Five Days Inside komt hij erachter hoe het is om te wonen en te leven in bijvoorbeeld een hospice, een TBS-kliniek of een brandwondencentrum.

In iedere instelling zal Beau vijf dagen meelopen. Hij slaapt in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag wordt hij gevolgd door een cameraploeg, ’s avonds en ’s nachts filmt hij zelf, wat zeer indringende scènes oplevert.

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens zegt er zelf over: "Door 24 uur per dag in de instelling te blijven heb ik het idee dat ik heel dicht bij de mensen ben gekomen. Vaak zo dichtbij dat ik soms niet wist wat ik met mezelf en mijn emoties aan moest. Ik heb mensen in de laatste dagen van hun leven gevolgd, ik heb opgesloten boefjes van twaalf uitgehoord, mensen cocaïne zien basen en met moordenaars gepraat. Ik heb keihard gehuild en gelachen en meer meegemaakt dan me soms lief was. In the end voel ik me bevoorrecht dat ik achter al die gesloten deuren heb mogen kijken en een beeld heb mogen schetsen van een wereld die voor de meesten van ons in nevelen is gehuld."

In zes afleveringen bezoekt hij ‘Hospice de Populier’ (een sterfhuis), TBS-kliniek ‘De Rooyse Wissel’, ‘Woodstock’ (een bejaardentehuis voor verslaafden), ‘Sherpa’ (een instelling voor meervoudig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten), jeugdinrichting ‘Harreveld’ en het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Beau Five Days Inside is vanaf dinsdag 27 februari wekelijks om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Tags: ziekenhuis, veiligheid, kliniek, opgesloten, cocaine, maasstad ziekenhuis, documentaireserie, gehandicapten, verslaafden, woodstock, gehandicapt, lief, moordenaar, afdeling, emotie, instelling, de rooyse wissel, sherpa, hospice, bejaardentehuis, woonkamer, normaal, beau van erven dorens, jeugdinrichting

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »