Prachtige docuserie Earth's Tropical Islands begint vrijdag op NPO 2

Prachtige docuserie Earth's Tropical Islands begint vrijdag op NPO 2
Eilanden met eigen ecosystemen

Kijktip :

Vanaf vrijdag 12 februari zendt NPO 2 de prachtige natuurdocumentaire Earth's Tropical Islands uit. In deze driedelige docuserie wordt ingezoomd op een drietal iconische eilanden, die allemaal hun eigen ecosysteem hebben - afgezonderd van het vasteland.

Earth's Tropical Islands gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Paradijs
De eilanden lijken een paradijs op aarde, waar mensen en dieren optimaal profiteren van het systeem. Toch gaat het leven hier niet altijd over rozen. Zo'n tachtig procent van alle diersoorten die uitgestorven zijn leefde op de eilanden. De wereld om ons heen verandert snel, mede door klimaatverandering, en deze eilanden zijn een goede graadmeter van hoe het met de planeet gaat.

Madagaskar
We duiken in deze serie dieper in de dieren, geschiedenis en cultuur van deze unieke leefgebieden. In de eerste aflevering staat Madagaskar centraal, het oudste eiland op aarde. Meer dan tachtig miljoen jaar geleden brak het los van Afrika en India. Het veelzijdige eiland laat ons zien welke opmerkelijke vormen dieren kunnen aannemen als er ruimte is om te experimenteren.

De docuserie Earth's Tropical Islands is vanaf vrijdag 12 februari wekelijks rond 19.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Earth's Tropical Islands terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docuserie Earth's Tropical Islands begint vrijdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier