Prachtige misdaadfilm Donnie Brasco zie je vrijdag 12 februari op RTL 7

Prachtige misdaadfilm Donnie Brasco zie je vrijdag 12 februari op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Netflix

Kijktip :

Het grote publiek leerde Al Pacino kennen als de perfect gesoigneerde, machtige gangster Michael Corleone in de Godfather-trilogie. Vervolgens schitterde hij als maniakale misdadiger in Scarface, maar dat hij ook op fenomenale wijze gestalte kan geven aan een kruimeldief onderaan de ladder, bewees Pacino met Donnie Brasco. Deze film is vrijdag te zien op RTL 7 en je kunt Donnie Brasco streamen via Amazon Prime en Netflix.

Het verhaal
Om te infiltreren in de New Yorkse maffia, neemt FBI-agent Joe Pistone de identiteit aan van gangster en juwelendief Donnie Brasco. Om tot de hechte maffiastructuur door te dringen, sluit hij vriendschap met Lefty Ruggiero. Als Lefty's beschermeling stijgt Donnie hoger en hoger in de hiërarchie van de maffia. Donnie begint in te zien dat hij niet alleen de lijn tussen FBI-agent en crimineel overschrijdt, maar ook dat hij zijn vriend Lefty bijna zeker de doodstraf zal bezorgen wanneer hij als FBI-agent in actie zal komen. Heen en weer geslingerd tussen zijn familie, de FBI en zijn oprechte vriendschap met Lefty, wordt het uiterste gevergd van Joe Pistones loyaliteit.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De laatste jaren maken Johnny Depp en Al Pacino niet altijd indruk met hun acteerwerk: ze lijken ver over hun hoogtepunt heen, hoewel 2019 het comebackjaar van Pacino werd (met rollen in Once Upon a Time in Hollywood en The Irishman). In de jaren negentig was het duo echter op de toppen van hun kunnen, en ze laten hun waanzinnige talent duidelijk zien in de schitterende misdaadfilm Donnie Brasco. Ook Michael Madsen heeft een onvergetelijke bijrol. Opvallend: de film werd geregisseerd door de Brit Mike Newell, die hiervóór Four Weddings and a Funeral maakte.

Cast
Naast Al Pacino (Heat) en Johnny Depp (Murder on the Orient Express) zijn ook Michael Madsen (Reservoir Dogs) en Anne Heche (Volcano) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mike Newell (Great Expectations).

Donnie Brasco (1997) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 12 februari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 127 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige misdaadfilm Donnie Brasco zie je vrijdag 12 februari op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV