Geert Mak gaat zaterdag 13 februari op zoek naar Verborgen verleden

Geert Mak gaat zaterdag 13 februari op zoek naar Verborgen verleden
Wat ondekt de schrijver over zijn familiegeschiedenis?

Kijktip :

Zaterdagavond (13 februari) gaat er opnieuw een bekende Nederlander op onderzoek uit in zijn familiegeschiedenis. Deze week heeft Verborgen verleden schrijver en journalist Geert Mak gestrikt voor een bijzondere zoektocht.

Verborgen verleden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Meer verhalen
Mak heeft al eens een boek geschreven over zijn familiegeschiedenis. Door zijn werk aan De eeuw van mijn vader heeft Mak al veel familiemysteries weten te ontrafelen, maar hij blijkt onverzadigbaar. Via Verborgen verleden hoopt de schrijver nóg meer verhalen over zijn voorouders te ontrafelen.

Legendes
Mak hoopt vooral de waarheid te vinden achter sommige familielegendes. Want in hoeverre heeft de Nederlandse geschiedenis het leven van zijn voorouders geraakt en gekleurd? Welke historische lijnen weet Mak te ontdekken? Wie speelde er een rol bij de befaamde tocht naar Chatham? En waardoor raakte toch die beruchte veldwachter te Balk aan de drank?

Verborgen verleden is elke zaterdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geert Mak gaat zaterdag 13 februari op zoek naar Verborgen verleden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier