Documentaire Nao 't Zuuje over Venloos carnaval zaterdag te zien op NPO 3

Documentaire Nao 't Zuuje over Venloos carnaval zaterdag te zien op NPO 3
Presentator Lex Uiting wordt Prins Carnaval

Kijktip :

Dit weekend zou in flinke delen van het land, zoals Brabant, Limburg en het oosten, op grote schaal carnaval gevierd worden. Het coronavirus gooit echter roet in het eten: de festiviteiten kunnen niet doorgaan. Gelukkkig zendt NPO 3 zaterdag de documentaire Nao 't Zuuje uit als pleister op de wond.

Nao 't Zuuje gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Lex Uiting
In deze prachtige documentaire volgen we presentator Lex Uiting. Zijn roots liggen in Venlo, een stad waar carnaval massaal gevierd wordt. Het is de droom van iedere man in het zuiden om ooit Prins Carnaval van je eigen dorp of stad te worden en dat overkwam Uiting in 2017. Het bracht hem op het idee om een documentaire te maken over de Limburgse traditie.

Verbroedering
Met behulp van regisseur Rob Hodselmans en producent Pieter Kuijpers creëerde Uiting een film over de verbinding en verbroedering die carnaval met zich meebrengt. Ze laten zien wat carnaval, in Limburg ook wel vastelaovend genoemd, nou écht betekent. Nao 't Zuuje volgt enkele typisch Venlose personages in de aanloop naar het carnaval, die Uiting allemaal ontmoet.

De documentaire Nao 't Zuuje is op zaterdag 13 februari om 23.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Nao 't Zuuje terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Nao 't Zuuje over Venloos carnaval zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV