Zondag in De wereld van de Chinezen: ook in Italië veel invloed

Zondag in De wereld van de Chinezen: ook in Italië veel invloed
Ruben Terlou reist naar Prato

Kijktip :

Zondagavond (14 februari) is de voorlaatste aflevering van De wereld van de Chinezen te zien op NPO 2. Deze week reist Ruben Terlou naar het Italiaanse stadje Prato, waar zich de grootste Chinese gemeenschap in Europa heeft gevestigd.

De wereld van de Chinezen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Textielindustrie
Wat is de invloed van de Chinezen op het Europese vasteland? Aanzienlijk, zo blijkt uit het programma van Terlou. In Prato heeft de Chinese gemeenschap de textielindustrie, de trots van Italië, de afgelopen decennia overgenomen. Veel lokale bewoners verlangen terug naar vroeger, maar er zijn ook bruggenbouwers tussen de culturen.

Lees verder onder de video's.

Rechtse politici
In totaal wonen en werken er maar liefst 50.000 Chinezen in Prato. De lokale bevolking herkent de stad niet meer en dit is koren op de molen van rechtse politici; zij verwijten de Chinezen oneerlijke concurrentie en gebrekkige integratie. Er is echter ook een ander geluid. Terlou volgt een Chinese vrouw die campagne voert en als eerste politicus van Chinese afkomst in Italië een plekje in de gemeenteraad probeert te bemachtigen.

De wereld van de Chinezen is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De wereld van de Chinezen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag in De wereld van de Chinezen: ook in Italië veel invloed of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier