Vanavond op tv: Najib Amhali, Face to Face, Geert Mak in Verborgen Verleden

Vanavond op tv: Najib Amhali, Face to Face, Geert Mak in Verborgen Verleden
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 13 februari

Kijktip :

Als je moe en voldaan bent na een dagje schaatsen of in de sneeuw banjeren, kun je vanavond lekker relaxen voor de televisie. Want je kunt genieten van allerlei programma’s, van cabaret tot een documentaire over Carnaval, van een duik in het verleden met Geert Mak tot een geweldige filmkomedie of een nieuwe Deense detectiveserie. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 13 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmkomedie: The Second Best Exotic Marigold Hotel

SBS 9
20:30 uur

In de film The Second Best Exotic Marigold Hotel is te zien hoe het Marigold Hotel is gevestigd in India en een verblijfplaats is voor Britse gepensioneerden. Het hotel doet luxueuzer aan dan dat het is. Twee hoopvolle nieuwkomers komen er al snel achter dat niet alles is wat het lijkt als ze te horen krijgen dat er nog maar één eenpersoonskamer te huren valt. Sonny Kapoor streeft zijn expansionistische droom na om een nieuw gebouw kopen en zijn hotel uit te breiden. Ondertussen blijft de nieuwe assistent-manager van het hotel, Muriel, goed op de hoogte van ieders geheimen.


Cabaret: Najib Amhali - The Best of

SBS 6
20:30 uur

Najib Amhali stond tussen 2008 en 2010 op het podium met een cabaretvoorstelling waarin hij de beste grappen van zijn eerdere shows opnieuw opvoert. SBS6 zendt de show Najib Amhali - The Best of vanavond uit. Zijn cabaretvoorstellingen 'Vol=Vol', 'Veni Vidi Vici', 'Freefight', 'Most Wanted' en 'Zorg Dat Je Erbij Komt' waren avond na avond uitverkocht. Amhali is één van de populairste cabaretiers van Nederland. Het genie uit Krommenie, de Marokkaan uit de Jordaan heeft het beste van zijn voorgaande shows in één spetterende liveshow samengebracht. Met de leukste sketches en de allerbeste grappen.


Verborgen verleden: Geert Mak

NPO 2
20:35 uur

Deze week gaat schrijver en journalist Geert Mak in Verborgen Verleden op zoek naar de waarheid achter sommige familielegendes. Voor onder meer zijn boek De eeuw van mijn vader heeft Mak al veel uitgezocht over zijn familiegeschiedenis, maar hij is nu op zoek naar meer verhalen. In hoeverre heeft de Nederlandse geschiedenis het leven van zijn voorouders geraakt en gekleurd? Welke historische lijnen weet Geert te ontdekken? Wie speelde er een rol bij de befaamde tocht naar Chatham en waardoor raakte toch die beruchte veldwachter te Balk aan de drank?


Nieuw: Face to Face

NPO 2
22:20 uur

Deze en volgende week zaterdag 20 februari is de achtdelige Deense detectiveserie Face to Face met vier afleveringen van zo'n 23 minuten per avond vanaf 22:20 uur te zien op NPO 2. De thrillerserie gaat over rechercheur Bjørn, die een schokkende ontdekking doet als hij een routinebezoekje brengt aan de patholoog die onderzoek doet naar de vermoedelijke zelfmoord van een anonieme jonge vrouw. Bjørn moet niet alleen op zoek naar de ware toedracht rond haar dood, maar wordt daarbij ook geconfronteerd met zijn eigen tekortkomingen als mens, vader en politieman.


Docu: Nao 't Zuuje

NPO 3
22:55 uur

Het is de droom van iedere man in het zuiden: ooit Prins Carnaval worden van je eigen dorp of stad. In 2017 overkwam het BNNVARA-presentator Lex Uiting in Venlo. De erebaan bracht hem op het idee de documentaire Nao 't Zuuje te maken over de Limburgse traditie. Samen met regisseur en filmmaker Rob Hodselmans en producent Pieter Kuijpers maakte hij een film over verbinding en verbroedering, die laat zien wat carnaval, in Limburg ook wel vastelaovend genoemd, nou écht betekent. Hodselmans volgt enkele hoofdpersonen die de Venlose Vastelaovend intens beleven. Allemaal typisch Venlose personages met ieder zijn eigen verhaal. Prins Lex ontmoet de hoofdpersonen op verschillende momenten tijdens het feest en vormt zo de rode draad in de documentaire.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Najib Amhali, Face to Face, Geert Mak in Verborgen Verleden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier