Nieuwe dramaserie The Salisbury Poisonings start woensdag op BBC First

Nieuwe dramaserie The Salisbury Poisonings start woensdag op BBC First
Vergiftiging van Sergej Skripal en dochter Joelia

Kijktip :

Vanaf woensdag 17 februari is de nieuwe Britse dramaserie The Salisbury Poisonings te zien op BBC First. De vierdelige serie is gebaseerd op een waargebeurd, recent verhaal: de vergiftiging van de voormalige Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia op Brits grondgebied.

Bewusteloos
Het nieuws staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Op 4 maart 2018 moeten de Engelse hulpdiensten uitrukken als Sergej en Joelia Skripal bewusteloos worden gevonden op een bankje in het park, in de stad Salisbury. Na onderzoek blijkt dat Skripal een voormalige Russische spion was, die ook als dubbelspion voor de Britse geheime dienst werkte.

Novitsjok
Ook ontdekt men dat Skripal en zijn dochter werden vergiftigd met het extreem gevaarlijke zenuwgas novitsjok. Dit gas, dat bijna uitsluitend door de Russen wordt gebruikt, werd uitgesmeerd op de voordeurknop van hun woning. Meteen nemen de autoriteiten speciale noodmaatregelen. In The Salisbury Poisonings ligt de focus vooral op het heldhaftige optreden van de lokale gemeenschap.

De nieuwe dramaserie The Salisbury Poisonings is vanaf woensdag 17 februari wekelijks om 22.00 uur te zien op BBC First. Lees hier op welk kanaal BBC First te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe dramaserie The Salisbury Poisonings start woensdag op BBC First of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier