Woensdag 17 februari in Andere Tijden: de Mexicaanse griep

Woensdag 17 februari in Andere Tijden: de Mexicaanse griep
Angstaanjagend virus blijkt uiteindelijk relatief mild

Kijktip :

Ruim tien jaar geleden werd de wereld opgeschrikt door een onbekend, naar verluidt dodelijk virus: de Mexicaanse griep. Angst regeerde, maar uiteindelijk bleek het mee te vallen. Andere Tijden blikt woensdag terug op de uitbraak van de Mexicaanse griep.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Coronavirus
Even was er tien jaar terug de angst dat de Mexicaanse griep zou uitgroeien tot een pandemie van ongekende omvang, maar het bleek mee te vallen - zeker in vergelijking met het coronavirus, dat de wereld momenteel in zijn greep houdt. Er overleden weliswaar mensen aan de Mexicaanse griep, maar voor de meeste patiënten heeft het virus slechts milde gevolgen.

Ab Osterhaus
Andere Tijden gaat in gesprek met het meisje dat als eerste Nederlander de Mexicaanse griep had: toen een meisje van drie, nu een gezonde tiener. Verder komen ook drie leden van het toenmalige Outbreak Management Team (OMT) aan het woord: huisarts en griepdeskundige Ted van Essen, arts-epidemioloog Jim van Steenbergen en viroloog Ab Osterhaus. Ook Roel Coutinho, destijds de baas van het RIVM en het OMT, komt aan het woord.

Andere Tijden is elke woensdag rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 17 februari in Andere Tijden: de Mexicaanse griep of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier