Dinsdag in Op1: Kees van der Staaij & Jan Brouwer over avondklok-besluit van de rechter

Dinsdag in Op1: Kees van der Staaij & Jan Brouwer over avondklok-besluit van de rechter
Dit zijn de gasten van dinsdag 16 februari

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 16 februari 2021

  • SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij zag de bui al hangen en waarschuwde het kabinet al eerder voor het gebruik van een artikel uit de noodtoestandswet, voor de invoering van de avondklok. Hoogleraar Algemene Rechtswetenschap Jan Brouwer is van mening dat de rechter buiten z’n boekje is gegaan. Vanavond bij Op1 vertellen Kees van der Staaij en Jan Brouwer begrip te hebben voor het besluit van de rechter.

  • Wat gaat het besluit van de rechter betekenen voor de verspreiding van het coronavirus in Nederland? Viroloog Ab Osterhaus maakt zich zorgen en vertelt vanavond bij Op1 waarom wat hem betreft de avondklok een belangrijke maatregel is om het virus in te dammen.

  • Wat betekent het besluit van de rechter om de avondklok per direct op te heffen voor de geloofwaardigheid van het kabinet? Vanavond bij Op1, parlementair verslaggever van de NOS Xander van der Wulp over de politieke gevolgen.

  • Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls maakt zich zorgen over het besluit van de rechter om de avondklok per direct op te heffen. Advocaat Michael Ruperti vindt dat alle boetes moeten worden terugbetaald. Vanavond bij Op1 vertellen de burgemeester van Nijmegen Bruls en advocaat Ruperti wat zij van het besluit van de rechter vinden.

  • Een bizarre wending vandaag in de bestrijding van het coronavirus. Voorman van Viruswaarheid Willem Engel en jurist Jeroen Pols behaalden vandaag een grote overwinning: de avondklok is van de baan. Toch vraagt Rutte uitdrukkelijk om ons toch ’s avonds binnen te blijven. Vanavond bij Op1 vertellen Willem Engel en Jeroen Pols over de behaalde overwinning.

UPDATE: Voorman van Viruswaarheid Willem Engel en jurist Jeroen Pols behaalden een grote overwinning. De avondklok leek van de baan. Vanavond werd deze beslissing alsnog opgeschort. Vanavond zijn Engel en Post gast.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Kees van der Staaij & Jan Brouwer over avondklok-besluit van de rechter of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier