Woensdag in Op1: Arie Slob over investering 8 miljard in onderwijs

Woensdag in Op1: Arie Slob over investering 8 miljard in onderwijs
De gasten van woensdag 17 februari

Kijktip :

Er wordt ruim 8 miljard euro geïnvesteerd in het onderwijs, mede om achterstanden in te halen. Onder andere Arie Slob en Ingrid van Engelshoven schuiven aan bij Op1. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 17 februari

  • Het legendarische radioprogramma Arbeidsvitaminen viert deze week zijn 75ste verjaardag! Het is het langst lopende landelijk uitgezonden radioprogramma en had daarmee al een plekje in het Guiness Book of Records te pakken. Op NPO Radio 5 worden de hele week verzoekplaten gedraaid, zijn er live optredens en ook wordt er een kunstwerk onthuld. Bij Op1 praten we over de magie van Arbeidsvitaminen met presentator Hans Schiffers en oud-presentatoren Gerard Ekdom en Aldith Hunkar.
  • In voetbalkleedkamers is de politiek doorgaans niet het onderwerp van gesprek, maar Sparta Rotterdam-verdediger Bart Vriends, Excelsior-aanvaller Thomas Verhaar en Excelsior-keeper Maarten de Fockert proberen nu toch een brug te slaan tussen deze twee. In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart schuift iedere week een prominent politicus aan bij het drietal in De Cor Podcast. Vanavond vertellen ze er alles over bij Op1.
  • De ministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven steken ruim 8 miljard euro extra in het onderwijs. Er wordt dus diep in de buidel getast, voor basisschool tot aan de universiteit. Maar waar wordt al dat extra geld aan besteed? En zet het ook echt zoden aan de dijk? Daarover praten we met de twee ministers, schooldirecteuren Jan-Mattijs Heinemeijer en Eva Naaijkens en studente Dahran Coban.
  • Hoofd IC Armand Girbes van het Amsterdam UMC maakt zich zorgen over de volgens hem beperkte blik waarmee Nederland de coronacrisis bestrijdt. Zijn de cijfers over het gevaar van het Britse virus en mogelijke varianten overdreven of stevenen we af op een derde golf? We praten erover met Alma Tostmann, epidemioloog van het RadboudUMC.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 17 feburari gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Arie Slob over investering 8 miljard in onderwijs of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier