Pim Fortuyn staat vrijdag 19 februari centraal in De strijd om het Binnenhof

Pim Fortuyn staat vrijdag 19 februari centraal in De strijd om het Binnenhof
Man die het politieke landschap veranderde

Kijktip :

Wouke van Scherrenburg is op vrijdag 19 februari te zien met de laatste aflevering van de geschiedenisserie De strijd om het Binnenhof, op NPO 2. In de slotaflevering is ze aanbeland bij een recente tragedie in de Nederlandse politiek: de moord op Pim Fortuyn.

De strijd om het Binnenhof gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kritiek
Begin deze eeuw groeide Pim Fortuyn binnen een recordtempo uit tot een icoon. Hij liet de Nederlandse politiek op zijn grondvesten schudden met zijn kritiek op de multiculturele samenleving en - boven alles - zijn onnavolgbare wijze van debatteren. Op 6 mei 2002 wordt Fortuyn door Volkert van der Graaf vermoord na een radio-uitzending in Hilversum.

Erfenis
De moord vindt negen dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen plaats en Nederland staat na Fortuyns dood in vuur en vlam. Van Scherrenburg gaat op zoek naar zijn erfenis. Daarbij helpt het dat ze de Fortuyn-revolte zelf van dichtbij meemaakte. In De strijd om het Binnenhof gaat ze in gesprek met onder anderen Marco Pastors en Ad Melkert.

De slotaflevering van De strijd om het Binnenhof is op vrijdag 19 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De strijd om het Binnenhof terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV