Deze 10 filmklassiekers gaan 23 februari in première op Disney's Star

Deze 10 filmklassiekers gaan 23 februari in première op Disney's Star
Met Big Trouble in Little China en meer

Kijktip :

Aanstaande dinsdag - 23 februari - is voor de filmliefhebbers een echte feestdag. Dan vindt de lancering van Disney's Star plaats, met films en series voor volwassenen. Bekijk hier 10 klassiekers uit de gloriedagen van de videotheken, die dinsdag te zien zijn op Star.

Bekijk hier het complete aanbod van Star op Disney+.

1. Cocktail (1988)

IMDb ★ 5,9

Tom Cruise maakte deze film na de kaskraker Top Gun, zijn definitieve doorbraak. Op dat moment was Cruise al een begrip in Hollywood, maar critici waren niet tevreden over deze romantische film. Het grote publiek wist echter massaal de bioscoop te vinden. Lees hier waar je de film Cocktail kunt streamen.

2. Beaches (1988)

IMDb ★ 7,0

Tranen met tuiten als het prachtige liedje van Bette Midler, 'Wind Beneath My Wings', voorbijkomt in deze klassieker met een verhaal over echte hartsvriendinnen. Het lot slaat keihard toe als één van hen ernstig ziek wordt. Een prachtige aanrader met Midler en Barbara Hershey in topvorm. Lees hier waar je de film Beaches kunt streamen.

3. Romancing the Stone (1984)

IMDb ★ 6,9

Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito hadden in de jaren tachtig een grote hit te pakken met deze avontuurlijke en romantische komedie vol actie. Schatzoeken 2.0, waar de liefde onder hoogspanning staat. Lees hier waar je Romancing the Stone kunt streamen.

4. The Jewel of the Nile (1985)

IMDb ★ 6,2

Na het grote succes van Romancing the Stone volgde een jaar later deze kaskraker met dezelfde cast. Op het gebied van actie pakt de wilde avonturenfilm The Jewel of the Nile nóg meer uit dan zijn voorganger. Een straaljager op drift en de hit 'When the Going Gets Tough, the Tough Get Going' van Billy Ocean maken het feest compleet. Lees hier waar je de film The Jewel of the Nile kunt streamen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5. Pretty Woman (1990)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

De rijke en charmante zakenman Edward neemt het hoertje Vivian mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar: Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Wereldberoemde klassieker met Richard Gere en Julia Roberts. Lees hier waar je de film Pretty Woman kunt kijken.

6. Working Girl (1988)

IMDb ★ 6,8

In deze romantische komedie met Melanie Griffith, Harrison Ford en Sigourney Weaver in de hoofdrollen is de keiharde zakenwereld het decor voor jaloezie, afgunst en romantiek. Tijdens een skivakantie gaat het helemaal mis. Lees hier waar je Working Girl kunt streamen.

7. There's Something About Mary (1998)

IMDb ★ 7,1

Een echte leuke komedie is moeilijk om te maken, maar deze lachfilm is absoluut hilarisch en doet je verliefd worden op Mary. Uiteraard is de iconische 'haargel'-scène het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt. Met geweldige rollen voor Cameron Diaz, Ben Stiller en Matt Dillon. Onvergetelijk grappig. Lees hier waar je de komedie There's Something About Mary kunt streamen.

8. Ruthless People (1986)

IMDb ★ 6,9


Ontvoerd worden door Kwik, Kwek en Kwak? Deze leuke komedie draait om heel veel geld, misdaad en nog meer misverstanden. Met hoofdrollen voor Danny DeVito en Bette Midler is dit op comedygebied een kleine klassieker. Lees hier waar je de film Ruthless People kunt streamen.

9. Commando (1985)

IMDb ★ 6,7

Mede dankzij de heerlijk en spannende scène "hoe houd je een raketwerper vast" schiet Arnold Schwarzenegger met Commando in de roos. Een bloedstollende ontvoering staat centraal, maar The Austrian Oak staat altijd klaar om je te helpen in deze explosieve actiefilm. Lees hier waar je de film Commando kunt streamen.

10. Big Trouble in Little China (1986)

IMDb ★ 7,3

De hekkensluiter van deze tien beroemde films is een cultklassieker van de bovenste plank. Jack Burton (Kurt Russell) is een stoere vrachtwagenchauffeur, die zijn vriend Wang helpt om diens vriendin terug te vinden. Hij komt terecht in Chinatown, maar tot zijn grote verbazing gebeuren daar enkele vreemde dingen. Fantasie, actie en groot popcornvermaak. Lees hier waar je de film Big Trouble in Little China kunt streamen.

Disney+ krijgt uitbreiding in de vorm van Star, met films, series en shows voor volwassenen. Star komt op op 23 februari naar Nederland. Hierboven staat een kleine selectie. Er zijn al 314 titels bekendgemaakt, en er komt steeds meer bij.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Deze 10 filmklassiekers gaan 23 februari in première op Disney's Star of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV