Vanavond op tv: nieuwe serie Red Light, seizoen 2 van Keeping Faith en meer

Vanavond op tv: nieuwe serie Red Light, seizoen 2 van Keeping Faith en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 19 februari

Kijktip :

Vanavond gaat de nieuwe dramaserie Red Light, geproduceerd door Carice van Houten en Halina Reijn, in première op NPO 1. Verder onder meer het tweede seizoen van Keeping Faith op België Eén. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 19 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Reizen Waes Vlaanderen: Limburg

NPO 3
20:25 uur

Tom Waes zoekt in deze reisserie uit of hij ook in eigen land op avontuur kan. De presentator trekt in deze aflevering van Reizen Waes Vlaanderen door Belgisch Limburg. Tom start zijn reis in Genk en maakt ook een uitgebreide stop in Haspengouw. Daar onderzoekt hij niet alleen een tip die hij kreeg over de Truiense Chaussée d'Amour, maar viert hij ook samen met de lokale Sikh-gemeenschap het Uur van de Zoete Nectar.

Misdaadfilm: Se7en

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt vanavond de geweldige thriller Se7en uit. De oude rechercheur William Somerset gaat bijna met pensioen en krijgt in zijn laatste week de taak om nieuwkomer David Mills in te wijden in het vak. Ze stuiten al snel op een aantal moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig, maar zal zijn meningsverschillen opzij moeten zetten om de morbide en sadistische seriemoordenaar te stoppen.

Nieuw: Red Light

NPO 1
21:30 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe Nederlands-Belgische dramaserie Red Light over mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting elke vrijdag om 21:30 uur te zien op NPO 1. De serie gaat over drie vrouwen, een sekswerker, een bekende sopraanzangeres en een gedreven rechercheur, die elkaar nodig blijken te hebben in hun zoektocht naar vrijheid. In de serie spelen Carice van Houten en Halina Reijn een hoofdrollen.

IJsmeesters: een koud kunstje: thema 'reizen'

SBS 6
21:30 uur

In de tweede aflevering van IJsmeesters: een koud kunstje staat het thema 'reizen' centraal. De deelnemers krijgen weer een korte en een lange opdracht en Erica Terpstra is het gastjurylid. De vijf overgebleven ijskunstenaars beginnen met een kleine speedcarving-opdracht in het donker. Gastjurylid Erica Terpstra geeft de vijf ijskunstenaars vervolgens de opdracht om binnen het thema 'reizen' een ijssculptuur te maken, die een ansichtkaart moet voorstellen van de favoriete wereldstad van de deelnemers.

De strijd om het Binnenhof: Pim Fortuyn

NPO 2
22:20 uur

In de laatste aflevering van De strijd om het Binnenhof duikt Wouke van Scherrenburg in het leven van Pim Fortuyn, die politiek Nederland begin deze eeuw op zijn grondvesten doet schudden. Fortuyns kritiek op de multiculturele samenleving en zijn onnavolgbare wijze van debatteren maken hem een icoon. Als hij wordt vermoord, staat Nederland in vuur en vlam. Wat is zijn erfenis?

Nieuw: Keeping Faith seizoen 2

Eén
22:30 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Brits/Welshe thrillerreeks Keeping Faith, over advocate Faith Howells, die 18 maanden na de verdwijning van haar echtgenoot met een nieuw mysterie geconfronteerd wordt. Ondertussen neemt ze de verdediging op zich van Madlen Vaughan, een landbouwster uit de buurt die wordt beschuldigd van de moord op haar echtgenoot.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV