Geweldige tragikomedie About Schmidt zaterdag te zien op België Eén

Geweldige tragikomedie About Schmidt zaterdag te zien op België Eén
Met een fenomenale Jack Nicholson

Kijktip :

Hollywoodlegende Jack Nicholson lijkt inmiddels met pensioen te zijn, maar dat heeft de beste man ook wel verdiend na een lange en illustere carrière. Eén van zijn beste rollen speelde hij nog op hoge leeftijd, in de tragikomedie About Schmidt. Deze prachtige film is zaterdag te zien op België Eén.

Het verhaal
Het leven van Warren Schmidt verandert ingrijpend na de dood van zijn vrouw Helen, met wie hij 42 jaar getrouwd was. Wanneer hij met pensioen gaat, komt er bovendien een einde aan zijn job als adviseur bij een verzekeringsmaatschappij. Alsof dat nog niet genoeg is, staat zijn enige dochter Jeannie op het punt te trouwen met Randall. Warren besluit te gaan reizen en tegelijk op zoek te gaan naar zichzelf. Hij gaat ook op visite bij zijn dochter om zo de kloof tussen hen beiden te dichten. Tegelijkertijd probeert hij haar huwelijk tegen te houden, want hij vindt zijn toekomstige schoonzoon veel te min voor zijn oogappel.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De Oscarcategorie Beste Acteur was in 2003 een ware three race horse: Adrien Brody (The Pianist), Daniel Day-Lewis (Gangs of New York) en Jack Nicholson (About Schmidt) hadden alle drie zeer veel indruk gemaakt. De Oscar ging uiteindelijk naar Brody, maar dat had net zo goed een van de andere twee kunnen zijn. Op hoge leeftijd bewees Nicholson dus nog steeds een geweldige rol neer te kunnen zetten. Hij kon zijn tanden dan ook vastbijten in een geweldig script van Alexander Payne, die eveneens op de regiestoel plaatsnam. Ook de rest van de cast is tot in de puntjes verzorgd. Genieten.

Cast
Naast Jack Nicholson (The Departed) en Kathy Bates (Richard Jewell) zijn ook Hope Davis (Captain America: Civil War) en Dermot Mulroney (August: Osage County) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Alexander Payne (The Descendants).

About Schmidt (2002) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 20 februari om 21.20 uur te zien op België Eén. Genre: comedy, drama. Speelduur: 125 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV