Spannende thriller The Da Vinci Code zondag te zien op Veronica

Spannende thriller The Da Vinci Code zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

De boeken van Dan Brown gaan altijd als warme broodjes over de toonbank, maar kunnen ze ook op een mooie manier vertaald worden naar het witte doek? The Da Vinci Code is weliswaar niet helemaal geslaagd, maar verschillende pluspunten heb je toch een vermakelijke filmavond. De film is zondag te zien op Veronica en je kunt The Da Vinci Code streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Wanneer de conservator van het Louvre wordt vermoord, doet de politie een beroep op professor Robert Langdon, een expert op het gebied van religieuze symboliek. Robert ontdekt dat de conservator vlak voor zijn dood hints heeft achtergelaten over een geheim. Wanneer hij zelf een verdachte wordt, slaagt Robert erin om met de hulp van cryptologe Sophie Neveu, de kleindochter van het slachtoffer, te vluchten. De twee starten een speurtocht naar de werkelijke dader en ontdekken dat de conservator lid bleek te zijn van een genootschap dat het geheim van de Heilige Graal beschermt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
The Da Vinci Code bevat veel pluspunten. Hoofdrolspeler Tom Hanks zet eigenlijk altijd een goede rol neer, Hollywoodveteraan Ron Howard houdt de spanning er vakkundig in en de muziek van Hans Zimmer is prachtig. Toch voldoet de film niet helemaal aan de verwachtingen. Dat heeft gek genoeg vooral te maken met het bronmateriaal: het boek van Dan Brown zat zó tjokvol informatie en belangrijke details, dat die onmogelijk allemaal in een film te vangen zijn. Het is ook de reden dat de film wat aan de lange kant is. Niettemin is het een buitengewoon vermakelijke, degelijke Hollywoodproductie.

Cast
Naast Tom Hanks (News of the World) en Audrey Tautou (Amélie) zijn ook Ian McKellen (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) en Alfred Molina (Promising Young Woman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ron Howard (A Beautiful Mind).

The Da Vinci Code (2006) wordt beoordeeld met een 6,6 op IMDb en is op zondag 21 februari om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: mysterie, thriller. Speelduur: 149 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV