Schokkende documentaire Doelwit maandag 22 februari te zien op NPO 2

Schokkende documentaire Doelwit maandag 22 februari te zien op NPO 2
Nederlandse bestuurders stelselmatig bedreigd

Kijktip :

Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om Nederlandse bestuurders te intimideren. Eén op de drie krijgt te maken met doodsbedreigingen, geweld en intimidatie. In de documentaire Doelwit doen zes wethouders uit verschillende delen van Nederland hun schokkende verhaal.

Doelwit gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Besluiten
Ze vertellen over de weloverwogen en democratisch genomen besluiten die aanleiding waren voor de bedreigingen: de voorgenomen bomenkap op een landgoed, de locatie van een azc en de sluiting van een horecapand. Deze besluiten vormden echter de aanleiding voor (anonieme) bedreigingen van burgers aan het adres van de bestuurders in kwestie. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de democratie?

Bewijs
De doodsbedreigingen worden geuit door plaatsgenoten die bij je in het dorp of naast je in de straat wonen. Helaas is het voor de politie lastig om de daders te pakken: bewijs is moeilijk te vinden. Wanneer het tot een veroordeling komt, komt de dader vaak weg met een taakstraf - omdat hij in "een opwelling" zou hebben gehandeld. Ondertussen durft de bestuurder niet alles meer te zeggen of te doen, omdat hij het gevoel heeft in de gaten gehouden te worden.

De documentaire Doelwit is op maandag 22 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Doelwit terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schokkende documentaire Doelwit maandag 22 februari te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier