Serierecensie: Tribes of Europe is brutale Duitse kloon van The Hunger Games

Serierecensie: Tribes of Europe is brutale Duitse kloon van The Hunger Games
Met bijrol voor acteur Matteo van der Grijn

Film :

Sinds 19 februari staat de serie Tribes of Europe op Netflix. Orginaliteit en vernieuwing ontbreekt totaal bij deze nieuw serie. Hoofdrolspeelster Henriette Confurius lijkt als twee druppels water op Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) uit The Hunger Games. Lees hier de filmrecensie van Tribes of Europe.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Liv of the Origin
Europa, 2074. Het continent is door de jaren heen veranderd in een groot chaotisch broeinest van zeer gewelddadige conflicten, waarin verschillende volkeren op de totale macht azen. Duitse stammen hebben het tussen de brokstukken aan de stok met de Engelsen. De broers Kiano en Elja raken samen met hun zus Liv betrokken bij de deze oorlog. Lukt het ze om bij elkaar te blijven, of moeten ze elk hun eigen pad volgen vol gevaar om heelhuids uit de strijd te komen?

Acteur David Ali Rashed als Elja in de serie 'Tribes of Europe'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Bij de eerste aflevering worden de Origins in een hinderlaag gelokt door een bende die eruitziet als een black metal band, met als leider een soort kloon van Charlize Theron uit Mad Max. Beter goed geleend dan slecht bedacht, moeten de makers gedacht hebben. De decors zijn groot en vol kitch: soms goed gelukt is en soms wat minder. Vooral liefhebbers genieten het meest, want er zijn soms nog wat best spannende momenten te herkennen. Echt heel goed wordt het nooit. Een leuk lichtpuntje: acteur Matteo van der Grijn (bekend van de musical Soldaat van Oranje) heeft een rolletje weten te bemachtigen in deze verder matige Duitse serie. Twee sterren.

Cast
Naast Henriette Confurius (Die verlorene Tochter) en Emilio Sakraya (Warrior Nun) is ook David Ali Rashed (Totgeschwiegen) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Philip Koch (Tatort).

Vanaf 19 februari is de serie Tribes of Europe te streamen op Netflix. Genre: Drama, Avontuur. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score 6,2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Tribes of Europe is brutale Duitse kloon van The Hunger Games of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV