Serierecensie: Red Light is vlakjes en blijft weg van spektakel

Serierecensie: Red Light is vlakjes en blijft weg van spektakel
Met Carice van Houten en Halina Reijn

Film :

Vanaf 19 februari is het eerste seizoen van Red Light te zien. De gloednieuwe serie van Halina Reijn en Carice van Houten is flink opgehyped, maar voldoet de serie aan de hoge verwachtingen? Lees hier de recensie van Red Light seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mysterieuze verdwijning
De levens van drie vrouwen raken met elkaar verstrengeld na een mysterieuze verdwijning. Sylvia (Carice van Houten), Esther (Halina Reijn) en Evi (Maaike Neuville) komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Deze beoordeling gaat over aflevering 1 en 2 van Red Light.

De serie probeert het mannelijke gedeelte van het verhaal te weren en zich volledig op het vrouwelijke probleem te richten. Daardoor blijft de serie wat vlak en zit er geen gigantische spanning in, die je best wel verwacht als je de trailer bekijkt. Het karakter van Carice van Houten zit propvol clichés, maar blijft het vervelende accent wel consequent volhouden. Een serie die heel goed in elkaar zit, maar die gewoonweg spanning mist: 3 sterren.

Cast
Halina Reijn (Instinct) en Carice van Houten (Minoes) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Anke Blondé en Wouter Bouvijn.

Vanaf 19 februari 2021 is Red Light seizoen 1 te zien op op NPO 1 en NPO Plus. Genre: Drama. IMDb-score: 7,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Red Light is vlakjes en blijft weg van spektakel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier