Deze 10 geweldige dramafilms zijn te zien op Disney's Star

Deze 10 geweldige dramafilms zijn te zien op Disney's Star
Vanaf 23 februari op Disney Plus

Kijktip :

Aanstaande dinsdag - 23 februari - is voor de filmliefhebbers een echte feestdag. Dan vindt de lancering van Disney's Star plaats, met films en series voor volwassenen. Dit zijn tien goede dramafilms die vanaf dinsdag te zien zijn.

Bekijk hier het complete aanbod van Star op Disney Plus.

1. The Shape of Water (2018)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,3

Het is het jaar 1962, gedurende de Koude Oorlog. De dove schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Lees hier waar je The Shape Of Water kunt kijken.

Lees hier onze recensie van The Shape of Water.

2. War Horse (2011)

IMDb ★ 7,2

De jonge Albert sluit een opmerkelijke vriendschap met het paard Joey, maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt worden de twee van elkaar gescheiden. Gedurende de oorlog maakt het paard een bijzondere reis, waarbij hij de mensen die hij tegenkomt inspireert en hun levens verandert. Lees hier waar je War Horse kunt kijken.

3. Braveheart (1995)

IMDb ★ 8,3

Schotland, 13de eeuw. Na de dood van de Schotse koning maakt Edward de Stelt, de wrede vorst van Engeland, aanspraak op de troon. Hij is een echte tiran, die tegenstand en kritiek afstraft met dood en geweld. Ook de patriot Malcolm Wallace wordt door de Engelse bezetter op gruwelijke wijze uit de weg geruimd. Lees hier waar je Braveheart kunt kijken.

4. The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb ★ 8,1

De film vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Lees hier waar je The Grand Budapes Hotel kunt kijken.

5. Love, Simon (2018)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,6

De jonge man Simon Spier, een homoseksuele, nog niet uit de kast gekomen, tiener die gedwongen wordt om een balans te vinden tussen zijn vrienden, zijn familie en de afperser. Hij wordt gechanteerd door deze afperser die dreigt hem te onthullen voor zijn hele school, terwijl hij tegelijkertijd probeert de identiteit te ontdekken van de anonieme klasgenoot waar hij verliefd op is geworden op het internet. Lees hier waar je Love, Simon kunt kijken.

Lees hier onze recensie van Love, Simon.

6. The Last King of Scotland (2006)

IMDb ★ 7,7

Tegen beter weten in accepteert de Schotse dokter Nicholas Garrigan in 1971 een aanbieding om persoonlijk voor de Ugandese president Idi Amin te gaan werken. De charismatische Amin heeft net een coup gepleegd en belooft de wanorde in de staat te herstellen. Hij ontpopt zich echter tot een van de meest wrede dictatoren in de geschiedenis. Lees hier waar je The Last King of Scotland kunt kijken.

7. The Book Thief (2013)

IMDb ★ 7,6

De kleine Liesel wordt na de dood van haar jongere broertje door haar alleenstaande moeder achtergelaten bij kinderloze pleegouders. Ze kan niet lezen of schrijven, totdat haar nieuwe pleegvader haar dit leert. Te midden van de verschrikkingen van de oorlog verslindt Liesel daarop het ene boek na het andere. Lees hier waar je The Book Thief kunt kijken.

8. The Drop (2014)

IMDb ★ 7,1

Het verhaal gaat over een barman uit New York. Hij redt een verwaarloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich te midden van een duister complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt. Lees hier waar je The Drop kunt kijken.

9. Never Let Me Go (2010)

IMDb ★ 7,1

Kathy, Tommy en Ruth zijn hartsvrienden die hun jeugd doorbrengen in Hailsham, een idyllische Engelse kostschool met een aantal zeer vreemde kenmerken. Er wordt extreem veel aandacht besteed aan de gezondheid van de kinderen, niemand lijkt familie te hebben en er is totaal geen contact met de buitenwereld. Lees hier waar je Never Let Me Go kunt kijken.

10. The Day The Earth Stood Still (2008)

IMDb ★ 5,5

Samen met de gigantische robot Gort, bezoekt het buitenaardse wezen Klaatu de aarde. Ze hebben een belangrijke boodschap voor alle wereldleiders. Buitenaardse beschavingen houden de aarde al een lange tijd in de gaten en de manier waarop de mensheid met de natuur om gaat, baart hen zorgen. Lees hier waar je The Day The Earth Stood Still kunt kijken.

Disney+ krijgt uitbreiding in de vorm van Star, met films, series en shows voor volwassenen. Star komt op op 23 februari naar Nederland. Hierboven staat een kleine selectie. Er zijn al 314 titels bekendgemaakt, en er komt steeds meer bij.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Deze 10 geweldige dramafilms zijn te zien op Disney's Star of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV