Vanavond op tv: Nieuw seizoen vtwonen weer verliefd op je huis, Op zoek naar Maria en meer

Vanavond op tv: Nieuw seizoen vtwonen weer verliefd op je huis, Op zoek naar Maria en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 februari

Kijktip :

Vanavond gaan een aantal nieuwe programma's van start. Na tien jaar is de zoektocht naar nieuw musicaltalent weer terug op tv en wordt er gezocht naar de nieuwe Maria voor de Sound of Music. Ook kun je kijken naar vtwonen weer verliefd op je huis en de nieuwe talkshow Splntr! Dat en meer: dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: vtwonen weer verliefd op je huis

SBS 6
19:30 uur

Kees Tol gaat de komende weken weer met vtwonen-stylisten de uitdaging aan om woningen een flinke make-over te geven en bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. In de eerste aflevering hopen Dennis en Bianca met hulp van vtwonen hun huis een nieuwe uitstraling te geven. De twee hebben een samengesteld gezin en hun belangrijkste doel was om een groot genoeg huis te vinden waar ieder lid van het gezin een eigen slaapkamer heeft. Vijf jaar geleden vinden ze een bouwval in Geffen waar ze maandenlang aan verbouwen, met als resultaat een prachtige vrijstaande woning met vijf slaapkamers en een grote tuin. Het interieur is vooral te danken aan Bianca, maar Dennis wil er ook zijn stempel opdrukken, alleen weet hij niet hoe. Hij schrijft naar vtwonen voor hulp. Elke zondag om 19:30 uur op SBS6.


Nieuw: verkiezingsquiz Kiespijn

NPO 3
20:20 uur

In de nieuwe humoristische verkiezingsquiz Kiespijn speelt Diederik Ebbinge en spel over kennis en inschattingsvermogen over allerlei politieke onderwerpen. "Als je nog geen zwevende kiezer was, dan ben je het na dit programma zeker", zegt Ebbinge erover. Teamcaptains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman en wekelijks wisselende gasten krijgen verschillende rondes met vragen voorgeschoteld. Het gaat over de politieke geschiedenis, de waanzin van sociale media en het inschatten van typisch linkse en rechtse dingen. Die laatste categorie is onderzocht door Gijs Rademaker van het EenVandaag-Opiniepanel. Hij vertelt erover in de uitzendingen en zal verschillende kwesties peilen en duiden. Met de quiz, de volgens de programmamakers 'meest vermakelijke en ontluisterende stemwijzer', probeert Diederik Ebbinge orde te scheppen in de vierjaarlijkse stortvloed aan partijen, programma’s, (des)informatie, meningen en mannetjes (m/v). Vier zondagen om 20:20 uur op NPO 3.


Slot: De wereld van de Chinezen

NPO 2
20:20 uur

In de laatste aflevering van De wereld van de Chinezen zoekt Ruben Terlou uit hoe het zit met de Chinese aanwezigheid in Nederland. Wie zijn de Chinezen die zich in ons land hebben gevestigd? In Giethoorn woont een vindingrijke Chinese ondernemersfamilie die van alle markten thuis is. Aan de Universiteit van Groningen ontmoet Ruben een natuurkundestudent die op het punt staat terug te keren naar China. In Tilburg heeft een Brabantse ondernemer een logistiek imperium opgebouwd door zaken te doen met de Chinese staat. En Ruben spreekt geadopteerde kinderen die worstelen met hun identiteit.


Nieuw: Op zoek naar Maria

NPO 1
20:25 uur

De zoektocht naar nieuw musicaltalent is na tien jaar weer terug op tv. Onder begeleiding van presentator Frits Sissing beginnen tien talentvolle kandidaten met uiteenlopende ervaring aan de afvalrace. Ze moeten zich bewijzen tegenover de jury en het publiek thuis voor een plek in de musical The Sound of Music. Sommige deelnemers speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenlandse musicals, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd. De jury, die bestaat uit voorzitter Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer, regisseur van de musical The Sound of Music, geeft professioneel commentaar. Het is vervolgens aan de kijker om te bepalen wie doorgaan naar de volgende aflevering en welke twee Maria's naar de sing-off gaan. Dat zijn de twee met de minste stemmen. Zij moeten zich in de aansluitende uitzending 'Op zoek naar Maria - De uitslag' nog één keer bewijzen. Vanavond start de zoektocht naar Maria, die de komende zondagen om 20:25 uur wordt uitgezonden op NPO 1.


Stegeman op de Bres: slachtoffers financieel adviseur

SBS 6
21:30 uur

Deze week springt Alberto Stegeman op de bres voor slachtoffers van hun financieel adviseur. Deze man regelde voor zijn klanten zaken op het gebied van verzekeringen en/of hypotheken, maar wist ze tegelijkertijd tienduizenden euro's per geval af te troggelen. Hij stelde ze veel geld in het vooruitzicht als ze in zijn plannen zouden investeren. Maar in werkelijkheid deed deze man er niets mee, behalve zijn eigen schulden afbetalen. Alberto spoort de boosdoener op en confronteert hem met de feiten. Het leidt tot een bizar gesprek. Lukt het Alberto de man alsnog zijn slachtoffers te laten betalen?


Nieuw: Splntr!

NPO 3
21:45 uur

In de nieuwe talkshow Splntr! ontvangt Splinter Chabot elke zondag rond 21:45 uur op NPO 3 jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. Met open vizier gaat Splinter op zoek naar bijzondere verhalen en kleurrijke anekdotes. Drie gasten praten elke aflevering over hun drijfveren, uitdagingen en obstakels. Splinter Chabot wil “zonder taboes én feestelijk het weekend afsluiten". Ook wil hij een podium creëren voor jonge en talentvolle makers. "Kortom; een shotje inspiratie voor het slapengaan!”, zegt Splinter.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nieuw seizoen vtwonen weer verliefd op je huis, Op zoek naar Maria en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier