Vanavond op tv: slot Hunted VIPS en start Ingelijst

Vanavond op tv: slot Hunted VIPS en start Ingelijst
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 februari

Kijktip :

Maandagavond komt er voorlopig een einde aan de programma's Hunted VIPS en Familie Gillis, massa is kassa. Wat juist begint, is de politieke interviewserie van Ruud de Wild: Ingelijst. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Hunted VIPS

NPO 3
20:25 uur

De laatste voortvluchtigen in Hunted VIPS proberen in deze slotaflevering het extractiepunt te bereiken voordat ze worden opgepakt door de Hunters.

Twee duo's
Twee van de vier duo's die aan het experiment om een week uit handen van de opsporingsdiensten te blijven begonnen, zijn nog over. Kim Feenstra & Birgit Schuurman en Dennis Weening & Klaas van der Eerden zijn nog op de vlucht.

Eiland
Dankzij aanwijzingen van de programmamakers weten de duo's dat ze naar het Eiland van Heeg in het Heegermeer in Friesland moeten. Daar kunnen ze het land ontvluchten, maar de Hunters zullen ze daarvoor proberen te vangen.

VIPS-editie
Na vijf seizoenen met onbekende Nederlanders probeert nu een aantal bekende Nederlanders uit handen te blijven van een professioneel opsporingsteam met dezelfde bevoegdheden die politie en justitie hebben om voortvluchtigen van de hoogste categorie te pakken.


Slot: Familie Gillis, massa is kassa

SBS 6
20:30 uur

In de laatste aflevering van Familie Gillis: massa is kassa loopt het voor multimiljonair Peter Gillis allemaal niet zoals hij had gehoopt bij de opening van zijn nieuwe vakantiepark.

Stickers
Multimiljonair Peter Gillis loopt nog steeds rond met een zak vol keurmerkstickers. Hij heeft vijfduizend vakantieverblijven op zijn naam staan, maar nog niet één sticker kunnen plakken. Gaat het vandaag wel lukken?

Receptie
Ook wordt er een receptie georganiseerd op het nieuwe park, maar het loopt allemaal niet zoals Peter het in zijn hoofd heeft. Zit het dan nooit eens mee?

Over het programma
Dit realityprogramma gaat over selfmade miljonair Peter Gilles, eigenaar van vakantieparken in Nederland en België. De hele familie is betrokken bij het bedrijf. Het reilen en zeilen wordt vastgelegd door de camera's van SBS6.


Docu: Doelwit

NPO 2
20:30 uur

Een op de drie bestuurders krijgt in Nederland te maken met doodsbedreigingen, intimidatie en geweld. Slechts een fractie van hen doet aangifte. Wat is het effect hiervan op onze democratie en samenleving? Zes wethouders uit verschillende delen van Nederland vertellen hun schokkende verhaal in de docu Doelwit.

Democratisch
Het waren allemaal zorgvuldige en democratisch genomen besluiten van de gemeenteraad: de voorgenomen bomenkap op het landgoed, de locatie van het asielzoekerscentrum en de sluiting van het horecapand.

Doodsbedreigingen
Besluiten die aanleiding werden voor (anonieme) bedreigingen van burgers aan het adres van de verantwoordelijke bestuurders. Doodsbedreigingen soms, geuit door plaatsgenoten die bij je in het dorp of naast je in de wijk wonen.

Bewijs
Voor de politie is het vervolgen van daders vaak lastig, omdat bewijs moeilijk te vinden is. Als het al tot een veroordeling komt, krijgt de dader vaak een taakstraf, omdat hij in 'een opwelling' zou hebben gehandeld. De bestuurder heeft het gevoel dat hij in de gaten wordt gehouden en durft niet meer alles te zeggen of te doen.


Nieuw: #weetikveel

Eén
21:17 uur

In het Vlaamse programma #weetikveel gaat presentator Kobe Ilsen op zoek naar leuke en verrassende weetjes over onderwerpen waar je regelmatig over hoort, maar eigenlijk niet zoveel van weet. Elke maandag en donderdag rond 21:20 uur op België Eén.

Snelheid
Zo duikt Ilsen in de communicatie van voetbalscheidsrechters, het vrijdaggebed in de Grote Moskee in Brussel, de slaap en de snelheid van 5G.

Vogelspotten
In de eerste aflevering gaat hij vogelspotten. Na een snelcursus waagt Kobe zich samen met goeie vriend Frank Raes aan dé hype in coronatijden. Beide heren ondervinden vooral dat men voor deze hobby véél geduld moet hebben.

Sportauto
En klopt het dat je in Vlaanderen de snelste vogel ter wereld kan spotten? Wat alvast wel klopt, is dat die vogel sneller vliegt dan Tom Boonen in een sportauto.


Nieuw: Ingelijst

NPO 1
23:50 uur

In het nieuwe programma Ingelijst, twee weken lang elke werkdag rond middernacht op NPO 1, interviewt Ruud de Wild lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt zo de soundtrack van hun leven. Na het gesprek maakt Ruud een schilderij dat volgens hem de hoofdpersoon typeert.

Drijfveren
Ruud ontmoet de politici in zijn atelier in Amsterdam. Aan de werktafel ontspint zich een persoonlijk gesprek over de drijfveren, ambities en het leven van de hoofdpersoon. Muziek staat centraal.

Baudet
In de eerste aflevering komt Thierry Baudet van Forum voor Democratie langs om met Ruud over politiek en muziek te praten. De belangrijkste songtekst van de politicus zal Ruud in een schilderij verwerken.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: slot Hunted VIPS en start Ingelijst of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV