Geweldige actiefilm Taken vrijdag 26 februari te zien op Veronica

Geweldige actiefilm Taken vrijdag 26 februari te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De film is inmiddels alweer twaalf jaar oud, maar nog altijd is het genieten geblazen van het eerste hoofdstuk uit de Taken-reeks. Liam Neeson maakt hierin grote indruk als snoeiharde actieheld op leeftijd, die na de ontvoering van zijn dochter in actie komt. De film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Taken streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Voormalig CIA-agent Bryan is gescheiden van Lenore, met wie hij tienerdochter Kim heeft. Wanneer Kim na lang zeuren op reis mag naar Europa, staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet ze tijdens hun gesprek dat haar vriendin, die in een andere kamer verblijft, ontvoerd wordt. Ook Kim wordt gekidnapt. Bryan schiet meteen in actie en schuwt geen enkel middel om zijn dochter te redden uit de klauwen van een bende Oost-Europese vrouwenhandelaars.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Veel mensen wisten niet helemaal wat ze ervan moesten verwachten: de destijds 56-jarige Liam Neeson als actieheld. Taken bleek echter een doorslaand succes en zorgde zelfs voor een carrièreswitch van de Noord-Ierse acteur. De laatste jaren lijkt hij het serieuze dramawerk volledig achter zich te hebben gelaten, om zich te richten op snoeiharde actiefilms. Dat verloopt met wisselend succes, maar Taken staat nog altijd fier overeind als één van de betere actieknallers van de laatste twintig jaar - mét een mooie bijrol voor Neerlands trots Famke Janssen.

Cast
Naast Liam Neeson (Schindler's List) en Maggie Grace (Knight and Day) zijn ook Famke Janssen (GoldenEye) en Katie Cassidy (A Nightmare on Elm Street) te zien in Taken. Deze film is geregisseerd door Pierre Morel (Peppermint).

Taken (2008) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 26 februari om 22.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 93 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm Taken vrijdag 26 februari te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier