Maandag in Op1: Jan Kluytmans over pilot sneltesten en thuistesten

Maandag in Op1: Jan Kluytmans over pilot sneltesten en thuistesten
De gasten van maandag 22 februari

Kijktip :

Als we zelf thuis op corona kunnen testen, betekent dat dat we heel snel weer terug zouden kunnen naar het oude vertrouwde leven. Jan Kluytmans vertelt hierover bij Op1. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 15 februari

  • Volgende week begint in Ahoy Rotterdam het 48e ABNAMRO World Tennis Tournament. En dat belooft een spektakel te worden want met maar liefst zes spelers uit de mondiale top 10, waaronder Rafael Nadal, is het deelnemersveld sterker dan ooit. Vanavond bij Op1 bespreken we het toernooi met directeur Richard Krajicek.
  • Mark Rutte stuurde dit weekend een ‘brief aan alle Nederlanders’, waarin hij schrijft dat hij ‘samen de eindstreep wil halen’. De VVD-premier staat torenhoog in de peilingen. Zelfs de toeslagenaffaire lijkt niet aan hem te kleven. Hoe is de onaantastbare positie van Rutte te verklaren? We bespreken het met VVD-prominent Ed Nijpels, acteur Gijs Scholten van Aschat, politiek verslaggever Xander van der Wulp en migratiehistoricus Nadia Bouras.
  • Operazangers van de English National Opera hebben een programma ontwikkeld om coronapatiënten bij hun herstel te helpen. Een waanzinnig idee, vinden operazangeres Francis van Broekhuizen en longarts Wouter van Geffen. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.
  • Uit onderzoek blijkt dat coronasneltesten en thuistesten in de praktijk bruikbaar zijn. Daarom starten er snel tien pilots, waarin gekeken wordt of deze testen op grote schaal kunnen worden ingezet. Dat kan zomaar een belangrijke stap zijn in de heropening van de maatschappij, want met een sneltest naast je tandenborstel weet je straks zeker of je veilig naar buiten kan. We bespreken het met arts-microbioloog Jan Kluytmans.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 22 feburari gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Jan Kluytmans over pilot sneltesten en thuistesten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier