Vanavond op tv: Nederland - Duitsland (vrouwen) & slot Meiden Die Rijden

Vanavond op tv: Nederland - Duitsland (vrouwen) & slot Meiden Die Rijden
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 24 februari

Kijktip :

Voetballiefhebbers kunnen vanavond genieten van zowel de vrouwen-oefeninterland Nederland - Duitsland als van het Champions League-duel Atalanta Bergamo - Real Madrid. Ook is het slot van de Powned-hit Meiden Die Rijden te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 24 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Duitsland (vrouwen)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing en om 18:30 uur live verslag van de oefeninterland Nederland - Duitsland in het vrouwenvoetbal.

België
De Nederlandse voetbalsters wonnen afgelopen donderdag met 6-1 bij België. Nu staat in Venlo een oefeninterland tegen Duitsland op het programma.

FIFA-ranglijst
Duitsland staat momenteel tweede op de wereldranglijst bij de vrouwen, achter de Verenigde Staten. Nederland staat vierde, maar gaat in tegenstelling tot Duitsland wel naar de Olympische Spelen later dit jaar, vanwege de resultaten op het laatste WK.


Slot: Meiden Die Rijden

NPO 3
20:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Meiden Die Rijden te zien, waarin vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs worden gevolgd door omroep PowNed.

Liefdesleven
Kim vertelt deze week uitgebreid over haar liefdesleven en laat haar huis zien. De gaat ook mee op de vuilniswagen bij de vrolijke Vivi in Rotterdam.

Frankrijk
In de slotaflevering is Louise in Frankrijk en Charlotte gaat op voor haar vrachtwagenrijbewijs.

Over Meiden Die Rijden
De stoere meiden laten in dit programma zien hoe hun meisjesdroom is uitgekomen. Ze doorkruisen met hun trukcs soms heel Europa en slapen in hun cabines. De vrouwen weten zich staande houden in een wereld die door mannen wordt gedomineerd.


Live: Atalanta - Real Madrid

SBS 6
20:30 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21:00 uur live verslag van de wedstrijd Atalanta Bergamo - Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Vorig seizoen
Het is de heenwedstrijd in de eerste knock-outronde. Vorig seizoen kwam Atalanta verder dan Real Madrid. De Italianen bereikten de kwartfinale, terwijl Real er in de achtste finale uit ging.

Eigen competitie
Atalanta is de huidige nummer vijf in de Serie A. Real Madrid staat tweede in de Spaanse competitie.


Innovatieprogramma: Iedereen Kan Het!

NPO 1
21:30 uur

Vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam presenteert Carrie ten Napel de uitreiking van de Green Challenge in een show vol inspirerende ideeën voor een schonere toekomst.

Verbruik beperken
Gewone Nederlanders laten zien hoe ze thuis hun water-, energie- of plasticverbruik beperken. Meteoroloog Helga van Leur, wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en boswachter Arjan Postma gaan op pad om te ontdekken waar stappen richting een schonere toekomst gezet kunnen worden.

Hoofdprijs
De uitvindingen van jonge Europese ondernemers, die een revolutionaire techniek op de markt willen brengen, maken kans op de hoofdprijs van een half miljoen euro. Astronaut en wetenschapper André Kuipers maakt de winnaar bekend.


Over Gewicht: afvallen door seks, eten en lachen

NET 5
21:30 uur

In de laatste aflevering van Over Gewicht gaan Edsilia Rombley en Kees Tol genieten. Afvallen door lachen, eten en seks? Ze zoeken uit of het kan.

Stress
Kees gaat in lachtherapie en onderzoekt of het waar is dat je van lachen afvalt en van stress aankomt. Wat doet het stresshormoon cortisol met je eetlust? En zit er verschil in acute stress en chronische stress?

Chocolade
Edsilia reist af naar Bordeaux om een van de beroemdste chocolatiers van Frankrijk te bezoeken. Wat is de werking van het magische stofje flavonol in chocolade? Ze neemt een kijkje in de fabriek en ontdekt wat er nu precies in chocola zit wat het zo gezond maakt.

Gezonde seks
Daarna gaan ze van de ongezonde verleiding naar de gezonde seks. Hoeveel kilocalorieën verbrand je er eigenlijk mee? Hoe kun je je huis-tuin-en-keuken seksleven veranderen in een echte work-out? Terwijl Kees het bed in duikt met Bobby Eden, zoekt Edsilia wetenschappelijk antwoorden op deze seks-vraag.


Andere Tijden: Nieuw-Guinea, Neerlands laatste oorlog

NPO 2
22:20 uur

In deze aflevering van Andere Tijden spreken Arie Langenberg en andere Nederlandse oud-militairen over hun strijd in Nieuw-Guinea (1961-1962), dat Nederland tegen de wil van Indonesië als uitvalsbasis wilde behouden onder autonoom gezag van de bevolking.

Diplomatiek
Er vonden gevechten plaats, maar de kwestie werd uiteindelijk diplomatiek opgelost. Nederland moest zich terugtrekken, maar voor de militairen voelt het nog steeds of ze de Papoea's in de steek hebben gelaten.

Vlag
Marinier John Wilms hijst jaarlijks op 1 december de Papoea-vlag. Ook de 23-jarige Julia Jouwe, oprichter van Young Papua Collective, heeft zo'n vlag. Vanuit Nederland strijdt ze voor een onafhankelijk Papoea.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland - Duitsland (vrouwen) & slot Meiden Die Rijden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier