Reportages en gesprek over 80 jaar Februaristaking donderdag te zien op NPO 2

Reportages en gesprek over 80 jaar Februaristaking donderdag te zien op NPO 2
Terugblik op bijzondere herdenking

Kijktip :

Nadat er 's middags een herdenking heeft plaatsgevonden wordt 's avonds teruggeblikt op 80 jaar Februaristaking. In een speciale uitzending wordt de terugblik op de herdenking aangevuld met reportages en een gesprek over het belang van de staking.

80 jaar na de Februaristaking gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Wrede lot
Bij de herdenking werden kransen gelegd, was de huidige burgemeester van Amsterdam Femke Halsema één van de sprekers en er was een optreden van Wende Snijders. De uitzending werd gepresenteerd door Rob Trip, en deze wordt 's avonds aangevuld met diverse reportages. Daarin wordt het verhaal van het wrede lot dat veel stakers wachtte verteld. Daarnaast is er een reportage over Gerrit Blom.

Gerrit Blom
Hij was in februari 1941 één van de ongeveer vierhonderd Joodse mannen die werden opgepakt bij de razzia's in Amsterdam. Blom was slechts één van de twee weggevoerde mannen die de oorlog overleefden. In de uitzending is Wally de Lang te gast. Hij heeft de geschiedenis van de razzia's gereconstrueerd en achterhaald wat de achtergrond van de opgepakte mannen is. Over hen was lange tijd weinig bekend. Annet Mooij verteld over het belang en de reikwijdte van de staking.

De special 80 jaar na de Februaristaking is op donderdag 25 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de special 80 jaar na de Februaristaking terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV