Vanavond op tv: Ajax en PSV in Europa League, topsporters in Marble Mania en meer

Vanavond op tv: Ajax en PSV in Europa League, topsporters in Marble Mania en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 25 februari

Kijktip :

Als je van sport houdt, zit je vanavond zeker goed voor de televisie. In Marble Mania komen een paar grote knikkerende sporters voorbij. Ook komen onder meer Ajax en PSV in de Europa League in actie. Maar je kunt ook naar heel iets ander kijken als je minder van de sport bent, zoals Keuringsdienst Van Waarde, Mr. Frank Visser Doet Uitspraak of Zembla bijvoorbeeld… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 25 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - Lille

RTL 7
18:49 uur

Live verslag van Ajax - Lille, de terugwedstijd in de zestiende finales van de Europa League. De voorbeschouwing begint om 18:00 uur, waarin ook wordt vooruitgeblikt op PSV - Olympiakos (21:00 uur). Een week geleden won Ajax dankzij twee doelpunten in de slotfase met 2-1 in Frankrijk. Dat betekent de Amsterdammers een goede uitgangspositie hebben voor het bereiken van de achtste finales. De coach van Lille wil het deze keer anders aanpakken en zegt op de website van de club dat zijn ploeg minder voorzichtig moet spelen, meer agressie moet tonen en meer gebruik moet maken van de snelheid die de spelers hebben.


Keuringsdienst van Waarde: Flesvoeding

NPO 3
20:25 uur

De Keuringsdiens van Waarde onderzoekt deze week wat het verschil is tussen alle soorten flesvoeding. Kijkersvragen van verwarde jonge ouders stromen binnen. Als borstvoeding niet kan of lukt, biedt de poedermelk voor in de fles uitkomst. Het schap puilt uit van verpakkingen. Maar wat is, afgezien van de sterk uiteenlopende prijzen, nou het verschil tussen al die flesvoeding? De Keuringsdienst wordt toegelaten in de potdichte wereld van de poeders en neemt een kijkje in een flesvoedingsfabriek, krijgt advies van een lactatiekundige en zoekt uit wat er nou werkelijk te kiezen valt.


Zembla: financiële ouderenmishandeling

NPO 2
20:30 uur

Deze week onderzoekt Zembla waarom het financieel uitbuiten van ouderen zo moeilijk te stoppen is. De perfecte misdaad: zo noemen deskundigen het financieel uitbuiten van ouderen. Bankrekeningen leegtrekken, boodschappen betalen met de pinpas van moeder en mantelzorgers die plotseling in testamenten opduiken. Wat begint als mantelzorg, ontaardt geregeld in het misbruiken van vertrouwen. Vaak komt de oplichting pas na het overlijden aan het licht, als de erfenis opgesoupeerd blijkt. Jaarlijks overkomt het duizenden ouderen. Maar ze doen zelden aangifte. Ze schamen zich, het is nog steeds een taboe. Dus de daders, vaak familie, komen er vrijwel altijd mee weg. De overheid heeft financiële ouderenmishandeling al sinds 2011 op de agenda staan. Zo moeten verschillende instanties als Veilig Thuis en gemeenten het financieel uitbuiten van ouderen voorkomen, signaleren en stoppen. Toch neemt het aantal meldingen van ouderenuitbuiting nog steeds toe.


Marble Mania: topsporters

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Marble Mania spelen (voormalig) topsporters Inge de Bruijn, Leontien van Moorsel en Kjeld Nuis tegen elkaar in de spannende knikkerwedstrijd, die elke donderdag om 20:30 uur te zien is op SBS6. Ze wonnen alle drie olympische medailles, maar hoe goed zijn ze eigenlijk in knikkern? Dat blijkt uit de behendigheidsspellen waar elke ronde in Marble Mania mee begint. De winnaar verdient drie knikkers voor de geluksbaan die erop volgt. De nummers twee en drie krijgen er twee en één. Met de resultaten in de geluksbanen krijgen de deelnemers punten. Wie aan het eind van de aflevering de meeste punten heeft, krijgt de meeste knikkers in de grote finale. In die slotronde komen in totaal 6000 knikkers naar beneden en worden de prijzen verdeeld. De kandidaten spelen voor een zelfgekozen goed doel. Jack van Gelder geeft het commentaar bij de knikkerraces.


Live: PSV - Olympiakos

RTL 7
20:50 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Live verslag van PSV - Olympiakos Piraeus in de zestiende finales van de Europa League. RTL 7 zendt vanaf 18:00 uur een voorbeschouwing uit, gevolgd door Lille - Ajax om 18:55 uur. Vorige week ging PSV met 4-2 onderuit bij de koploper in de Griekse competitie. Het wordt een lastige, maar niet onmogelijke klus om de achtste finales te bereiken. Daarvoor is een 2-0 overwinning genoeg. Afgelopen weekend won PSV met 3-1 van Vitesse. Olympiakos speelde in de eigen competitie met 1-1 gelijk tegen Aris FC, de nummer drie.


Terug: Mr. Frank Visser doet uitspraak

SBS 6
21:30 uur

In een nieuw seizoen Mr. Frank Visser doet uitspraak lost mr. Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Deze week reist mr. Frank Visser af naar Klazienaveen waar Henk en Anneke hondsberoerd worden van het constante geblaf van de Mechelse herders van hun buurman. Bij iedere voorbijganger slaan de beesten aan en zelfs de postbode is zijn leven niet zeker als hij in de buurt van de brievenbus komt. Mark, de eigenaar van de honden, vindt dat het allemaal wel meevalt en piekert er dan ook niet over zijn honden weg te doen. De buren leven inmiddels als hond en kat en het is dan ook de hoogste tijd dat mr. Visser zijn nagels zet in dit conflict.


80 jaar na de Februaristaking: reportages & herdenking

NPO 2
22:20 uur

Terugblik op de herdenking van de Februaristaking, precies 80 jaar geleden, aangevuld met reportages en een gesprek over het belang van de staking. De herdenking was bij het standbeeld van De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijer Plein in Amsterdam. Bij de herdenking waren kransleggingen en toespraken van onder andere de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ook was er muziek van Wende. Rob Trip presenteert de uitzending. Ook zijn er reportages, met daarin het verhaal van het wrede lot dat veel stakers wachtte. Ook is er een reportage over Gerrit Blom, die samen met nog zo’n 400 Joodse mannen werd opgepakt bij de razzia’s die de aanleiding vormden voor de Februaristaking. Hij was één van de slechts twee weggevoerde mannen die de oorlog overleefden. Te gast is historica Wally de Lang, die de geschiedenis van de razzia’s heeft gereconstrueerd en de achtergrond heeft achterhaald van de opgepakte mannen, over wie lang weinig bekend was. Met Annet Mooij praat Trip over het belang en de reikwijdte van de staking.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ajax en PSV in Europa League, topsporters in Marble Mania en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV