Heftige documentaire De Waarheid over vuurwerkramp Enschede vrijdag op NPO 2

Heftige documentaire De Waarheid over vuurwerkramp Enschede vrijdag op NPO 2
Hoe kon deze ramp gebeuren?

Kijktip :

13 mei 2000 is een datum die bij veel Nederlanders nog in het geheugen gegrift staat. Op die dag vond de grootste naoorlogse industriële ramp in ons land plaats: de fabriek van S.E. Fireworks in Enschede ontploft. De heftige documentaire De Waarheid gaat op zoek naar antwoorden over deze ramp.

De Waarheid gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Doden en gewonden
De vuurwerkopslag van S.E. Fireworks stond midden in de wijk Roombeek, die door de enorme klap grotendeels wordt weggevaagd. Er zijn drieëntwintig doden te betreuren en daarnaast worden honderden gewonden naar ziekenhuizen in Nederland en Duitsland vervoerd. Hoe kon zo'n ramp in een strak georganiseerd land als Nederland plaatsvinden?

Lees verder onder de video's.

Verantwoordelijken
Bij de ramp waren veel mensen betrokken en achteraf werd duidelijk dat er een hoop is misgegaan. Hoe kijken de verantwoordelijken hier achteraf op terug? Er vinden diepte-interviews met betrokkenen plaats en er wordt ingezoomd op de beslissingen en processen van toen. Regisseur Pieter Fleury zoekt antwoord op de vraag: is de angst om de schuld te krijgen zo groot dat men wegduikt voor verantwoordelijkheid?

De documentaire De Waarheid is op vrijdag 26 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De Waarheid terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire De Waarheid over vuurwerkramp Enschede vrijdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier