Steengoede misdaadfilm The Departed zie je vrijdag op Net5

Steengoede misdaadfilm The Departed zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

Martin Scorsese wordt door veel filmliefhebbers beschouwd als de beste regisseur die er momenteel op aarde rondloopt, en hij heeft in zijn lange carrière al vele klassiekers gemaakt. Pas in 2007 won hij zijn eerste (en tot nu toe enige) Oscar voor het meesterwerk The Departed. Deze steengoede misdaadfilm is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Departed streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
De jonge undercover-agent Billy Costigan heeft opdracht gekregen te infiltreren in de criminele organisatie van de machtige Frank Costello. Al snel wint Costigan zijn vertrouwen en kan er informatie worden doorgespeeld aan zijn echte werkgever. Ondertussen heeft crimineel Colin Sullivan zich bij de politie naar binnen gewerkt. Als aan beide kanten bekend wordt dat er mollen in het spel zijn, zijn de twee jongemannen hun leven niet meer zeker.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
The Departed kan zich makkelijk meten met eerdere klassiekers uit het oeuvre van Scorsese, zoals Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990). Vreemd genoeg was dit wel een remake van een veelgeprezen Aziatische film, Infernal Affairs. Met veel succes werd het verhaal verplaatst naar de Amerikaanse stad Boston. Het scenario van William Monahan is van het allerhoogste niveau en kreeg de regisseur die het verdiende. Scorsese maakte er een opwindend spektakel van met een sterrencast waar je alleen maar u tegen kunt zeggen.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Revenant) en Matt Damon (Ford v Ferrari) zijn ook Jack Nicholson (The Shining), Mark Wahlberg (Patriots Day) en Martin Sheen (Apocalypse Now) te zien in The Departed. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Irishman).

The Departed (2006) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op vrijdag 26 februari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 151 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Steengoede misdaadfilm The Departed zie je vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier