Schitterend biografisch drama Trumbo vrijdag te zien op Canvas

Schitterend biografisch drama Trumbo vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In de jaren vijftig van de vorige eeuw vond er een ware heksenjacht plaats in Hollywood: senator Joseph McCarthy was op zoek naar aanhangers van het communisme, om ze vervolgens op een blacklist te zetten. Scenarist Dalton Trumbo was één van de voornaamste slachtoffers en over hem werd de film Trumbo gemaakt. Dit biografische drama is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Trumbo streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Dit verhaal gaat over Dalton Trumbo. Hij is een stinkend rijke, extremistische communist en een van de beste scenaristen uit zijn tijd. Trumbo behoorde tot een groep filmartiesten wiens carrière abrupt onderbroken werd nadat zij wegens hun overtuiging in het communisme werden gearresteerd en op een zogenaamde zwarte lijst belandden, waardoor zij geen filmscenario’s meer mochten schrijven. Aangezien hij niet meer onder zijn eigen naam kon werken schreef Trumbo verder onder een pseudoniem, met alle gevolgen van dien.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Dat Bryan Cranston een geweldige acteur is bewees hij met de sublieme misdaadserie Breaking Bad, waar hij diverse Emmy's voor won. Voor Trumbo kreeg hij zijn allereerste Oscarnominatie (hoewel hij het uiteindelijk aflegde tegen Leonardo DiCaprio voor The Revenant), en dat is meer dan terecht. Met de nodige humor geeft Cranston gestalte aan Dalton Trumbo, één van de bekendste scenaristen uit de Hollywoodgeschiedenis. De film schetst een mooi, maar angstaanjagend tijdsbeeld van het Hollywood van de jaren vijftig, met diverse prachtige bijrollen.

Cast
Naast Bryan Cranston (Argo) en Diane Lane (Tully) zijn ook Helen Mirren (Eye in the Sky) en Elle Fanning (Maleficent) te zien in Trumbo. Deze film is geregisseerd door Jay Roach (Bombshell).

Trumbo (2015) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 26 februari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: biografie, drama. Speelduur: 124 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterend biografisch drama Trumbo vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV