Oogstrelend filmdrama Big Eyes vrijdag te zien op België Eén

Oogstrelend filmdrama Big Eyes vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

De grote Amerikaanse filmmaker Tim Burton lijkt de laatste jaren iets van zijn schwung verloren te hebben, maar hij is nog steeds in staat om kleine pareltjes af te leveren - zoals Big Eyes. Deze oogstrelende film is vrijdag 26 februari te zien op België Eén en je kunt Big Eyes streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
We volgen in deze film de kunstenaars Margaret en Walter Keane. Zij hebben enorm veel succes met hun schilderijen van kinderen met spookachtig grote ogen. Hun schilderijen worden in de jaren vijftig als een van de eerste kunstwerken als massaproduct gemaakt. Na hun scheiding claimt marketeer Walter dat hij de werken gemaakt heeft, terwijl zijn vrouw hiervoor verantwoordelijk was. Beiden vechten hun rechten op de kunstwerken uit in een rechtszaak.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De fantasievolle regisseur Tim Burton werd groot met meesterwerken als Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), Ed Wood (1994) en Big Fish (2003), maar het niveau van die films heeft hij - helaas - al een tijdje niet meer gehaald. Dat wil niet zeggen dat het werk van Burton het bekijken niet meer waard is. Met Big Eyes leverde hij in 2014 nog een prima film af, waarin hij opnieuw alle registers open kon trekken op het gebied van sets en kostuums (omdat de film in de jaren vijftig speelt). Het is allemaal iets conventioneler dan we van hem gewend zijn, maar dat maakt het niet minder vermakelijk. De fantastische acteurs helpen daar ook bij.

Cast
Naast Amy Adams (American Hustle) en Christoph Waltz (Django Unchained) zijn ook Danny Huston (Wonder Woman) en Krysten Ritter (El Camino: A Breaking Bad Movie) te zien in Big Eyes. Deze film is geregisseerd door Tim Burton (Frankenweenie).

Big Eyes (2014) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 26 februari om 23.35 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 106 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oogstrelend filmdrama Big Eyes vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV