Documentaire Op zoek naar de gemiddelde Nederlander zaterdag te zien op NPO 3

Documentaire Op zoek naar de gemiddelde Nederlander zaterdag te zien op NPO 3
Wie is "de gemiddelde Nederlander"?

Kijktip :

Zaterdagavond (27 februari) is de bijzondere documentaire Op zoek naar de gemiddelde Nederlander te zien op NPO 3. We mogen dankzij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dan wel alles weten over "de gemiddelde Nederlander", maar wie is dit eigenlijk?

Op zoek naar de gemiddelde Nederlander gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Belangrijkste cijfer
Het gemiddelde is misschien wel het belangrijkste cijfer van allemaal. Aan de hand van het gemiddelde inkomen, het gemiddelde huis, het gemiddelde aantal rode bloedlichaampjes en wat al niet meer wordt álles langs de meetlat gelegd. Het geeft aan wat de norm is. De gemiddelde Nederlander is volkomen normaal en de reden dat dit zo'n ontzettend gaaf land is.

Statistieken
Het is echter onbekend wie de gemiddelde Nederlander is, want niemand heeft ooit de moeite genomen om deze persoon te vinden. Dat doet Albert Klein Haneveld samen met zijn cameravrouw Marjolijn Heijnen wél. Samen trekken ze, met de cijfers van het CBS in de hand, door het land om die ene persoon te vinden die hieraan voldoet. Welke statistieken bepalen de Nederlandse identiteit?

De documentaire Op zoek naar de gemiddelde Nederlander is op zaterdag 27 februari om 20.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de docu Op zoek naar de gemiddelde Nederlander terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Op zoek naar de gemiddelde Nederlander zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier