Speciale jubileumuitzending Verborgen verleden zaterdag te zien op NPO 2

Speciale jubileumuitzending Verborgen verleden zaterdag te zien op NPO 2
BN'ers blikken terug op reis door familiegeschiedenis

Kijktip :

Dit seizoen viert Verborgen verleden een jubileum, want er zijn al honderd BN'ers geweest die in het programma in hun familiegeschiedenis zijn gedoken. In een speciale jubileumuitzending blikken enkele deelnemers terug op hun avontuur. Wat brachten de ontdekkingen in hun familiegeschiedenis teweeg bij de hoofdpersonen?

Verborgen verleden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Herman Finkers
Zo vond cabaretier Herman Finkers veel leed en armoede bij zijn voorouders, maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen. Herman zette zijn onderzoek na de uitzending door en ontdekte de allereerste Finkers in Nederland. En rapper Willie Wartaal ontdekte op Curaçao de gruwelijke verhalen van zijn tot slaaf gemaakte voormoeders. Dat deze levens zo dichtbij zouden komen, had hij niet verwacht - en hij besloot dat het daar niet bij mocht blijven.

Zwemkampioen
Ook Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband blikt terug. Hij kwam erachter dat maar liefst zes generaties stamouders Van den Hoogenband de naam Cornelis hadden. Pieters zoon Sander vond dit zo mooi dat hij besloot er iets mee te doen. En schrijfster Carry Slee besloot na de uitzending het onderzoek naar haar familie door te zetten met Harmen Snel van het Stadsarchief Amsterdam. Het verhaal dat een van Carry's voorouders een vondeling was leidde tot een volgende bijzondere ontdekking.

Verborgen verleden is elke zaterdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Speciale jubileumuitzending Verborgen verleden zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier