Romantische filmklassieker Frankie & Johnny zaterdag te zien op België Eén

Romantische filmklassieker Frankie & Johnny zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

Acht jaar nadat ze doorbrak met Scarface werd Hollywoodster Michelle Pfeiffer opnieuw gekoppeld aan acteerlegende Al Pacino, ditmaal in het romantische drama Frankie & Johnny - hele andere koek dan het maffiageweld van Scarface. Deze mooie film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Frankie & Johnny streamen via iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Johnny, een man van middelbare leeftijd, komt vrij uit de gevangenis en gaat in New York aan de slag in een restaurant van een Griekse familie. Daar ontmoet hij de getraumatiseerde Frankie, die nogal depressief van aard is. Johnny krijgt geen grip op haar gevoelens, maar valt toch als een blok voor haar. Frankie houdt de boot af: ze weigert met Johnny op date te gaan en gelooft niet dat Johnny in zo'n kort tijdsbestek verliefd op haar heeft kunnen worden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Frankie & Johnny is gebaseerd op een toneelstuk van Terrence McNally en kan daardoor op sommige momenten wat statisch overkomen. Ook is het verhaal zo nu en dan wat aan de trage kant. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de romantische perikelen tussen Frankie (vertolkt door Michelle Pfeiffer) en Johnny (Al Pacino). De twee steracteurs spelen prachtig en natuurlijk - dat kun je wel aan deze twee toevertrouwen - en vooral Pacino zien we in een voor hem ongebruikelijke rol. Pfeiffer werd zelfs beloond met een Golden Globe-nominatie.

Cast
Naast Al Pacino (The Irishman) en Michelle Pfeiffer (Murder on the Orient Express) zijn ook Héctor Elizondo (Pretty Woman) en Nathan Lane (The Birdcage) te zien in Frankie & Johnny. Deze film is geregisseerd door Garry Marshall (Beaches).

Frankie & Johnny (1991) wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDb en is op zaterdag 27 februari om 21.30 uur te zien op België Eén. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 118 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Romantische filmklassieker Frankie & Johnny zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier