Vanavond op tv: Red Light aflevering 2, docu De Waarheid over vuurwerkramp

Vanavond op tv: Red Light aflevering 2, docu De Waarheid over vuurwerkramp
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 februari

Kijktip :

Vanavond is de tweede aflevering van de drama-/thrillerserie Red Light, van Carice van Houten en Halina Reijn, te zien op NPO 1. Verder onder meer de documentaire De Waarheid over de vuurwerkramp in Enschede. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: The Departed

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is de steengoede misdaadfilm The Departed te zien. Collin Sullivan is een vertrouweling van de Iers-Amerikaanse gangster Frank Costello die de speciale inlichtingendienst infiltreert om de georganiseerde misdaad te beschermen. Ondertussen infiltreert toekomstig politieagent Billy Costigan de Iers-Amerikaanse bende vanwege zijn familiebanden binnen de georganiseerde misdaad. De twee komen in een gevaarlijk kat-en-muisspel terecht, wanneer ze elkaars ware identiteit proberen te ontmaskeren.


Flikken Maastricht: dood op vrijgezellenfeest

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van Flikken Maastricht wordt tijdens een vrijgezellenfeest op een paintballterrein bij de aanstaande bruidegom de keel doorgesneden. De vrienden van het slachtoffer weten van niets en hebben geen idee wie de bruidegom dood wilde hebben. De getuige van moord heeft weliswaar een motief, de bruid was eerst zijn vriendin, maar ontkent.


Red Light: Esther ontdekt pijnlijke informatie

NPO 1
21:30 uur

In deze aflevering van Red Light doet Esther aangifte van de vermissing van haar man Eric. Ondertussen ontdekt ze pijnlijke informatie, die nog meer vraagtekens oproept. De acties van inspecteur Evi leiden tot een confrontatie met Gust en Ingmar krijgt het aan de stok met zijn rivaal Elarbi. En prostituee Sylvia doet een ontdekking die haar in tweestrijd brengt.


IJsmeesters: een koud kunstje: halve finale

SBS 6
21:30 uur

In de halve finale van IJsmeesters: een koud kunstje werken de vier overgebleven deelnemers niet alleen met ijs, maar ook met sneeuw. De ijskunstenaars die nog in het programma zitten krijgen een hele bijzondere speedcarvingopdracht. Ze krijgen daarbij hulp van BN'ers Frans Duijts, Tooske Ragas, Leona Philippo en Rutger Vink. Vervolgens geeft gastjurylid Albert Verlinde de deelnemers de opdracht om in het ijsatelier een groot sneeuwsculptuur te maken van een iconische wereldster.


Docu: De Waarheid

NPO 2
22:20 uur

Op 13 mei 2000 vindt de grootste naoorlogse industriële ramp binnen Nederland plaats; in Enschede ontploft vuurwerkopslag S.E. Fireworks. Er vallen honderden gewonden, een woonwijk wordt weggevaagd en er sterven 23 mensen. Regisseur Pieter Fleury zoekt in de documentaire De Waarheid antwoord op de vraag: is de angst om de schuld te krijgen zo groot dat men wegduikt voor verantwoordelijkheid?


Cabaret: Martijn Kardol - Bang

NPO 3
22:25 uur

Registratie van de cabaretvoorstelling Bang van Martijn Kardol. Martijn Kardol won in één theaterseizoen alle prijzen op zowel het Groninger Studenten Cabaret Festival als het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutvoorstelling Bang werd lovend ontvangen én werd genomineerd voor Neerlands Hoop. In Bang neemt Martijn zijn publiek mee in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Red Light aflevering 2, docu De Waarheid over vuurwerkramp of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier