Docuserie Everest Rescue volgt vliegende hulpbrigade

Docuserie Everest Rescue volgt vliegende hulpbrigade
Werk op hoogste berg ter wereld

Kijktip

De zesdelige documentaireserie Everest Rescue volgt het werk van deze vliegende hulpbrigade die moet kunnen landen op puntige rotsen vol sneeuw - áls hij al kan landen - en gevallen klimmers uit diepe afgronden moet kunnen takelen. Het zijn de helden die hun eigen leven riskeren om dat van anderen te redden.

Een jaar na de dramatische aardbeving in Nepal, die aan 8000 mensen het leven kostte en waarbij nog eens 22 bergbeklimmers omkwamen in een lawine, zijn de toeristen weer terug. Vastberaden om weer naar boven te gaan en de top van de machtige Mount Everest te bereiken.

Met hen keren ook de helikopterpiloten terug die waken over hun veiligheid en vaak onder de meest hachelijke omstandigheden gestrande klimmers moeten zien te redden. Het is misschien wel de gevaarlijkste plek voor helikopters om te werken en daarom worden alleen de allerbeste piloten geselecteerd.

Everest Rescue is vanaf zondag 21 januari wekelijks om 23.00 uur te zien op Discovery Channel.

Tags: aardbeving, sneeuw, veiligheid, helikopter, piloot, mount everest, rotsen, nepal, discovery, promo, documentaireserie, toeristen, bergbeklimmers, discovery channel, redden, lawine

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »