Prachtige film 20th Century Women zie je zaterdag 22 januari op Canvas

Prachtige film 20th Century Women zie je zaterdag 22 januari op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Annette Bening heeft in haar lange carrière al vele prachtige rollen gespeeld en ze werd vier keer genomineerd voor een Oscar, maar ze won 'm nog nooit. Voor haar geweldige rol in 20th Century Women had ze wat ons betreft ook een nominatie verdiend, maar zelfs die kreeg ze niet. Dit mooie comedydrama is zaterdag te zien op Canvas en je kunt 20th Century Women streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
20th Century Women gaat over Dorothea Fields. Ze is een alleenstaande moeder die haar tienerzoon Jamie opvoedt in een groot landelijk huis in Santa Barbara. Ze deelt het huis met een rondtrekkende timmerman en een punk-kunstenares met een David Bowie-kapsel genaamd Abbie. Ook de rebelse vriendin van haar zoon, Julie, komt regelmatig op bezoek. De drie vrouwen ontdekken het leven, de liefde en de vrijheid in het zuiden van Californië tijdens de late jaren zeventig.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Deze autobiografische film van regisseur Mike Mills is een zomerfilm bij uitstek: het zonnige Californië en het fijne script zorgen voor een heerlijk relaxte kijkervaring. 20th Century Women heeft zo zijn scherpe kantjes (zo is Benings personage niet het fijnste karakter), maar over het geheel genomen kijkt de film heerlijk weg. De hoofdrolspeelster kreeg een meer dan verdiende Golden Globe-nominatie, maar een vijfde Oscarnominatie zat er niet in. Overigens levert de rest van de cast ook uitstekend werk.

Cast
Naast Annette Bening (American Beauty) en Elle Fanning (Maleficent) zijn ook Greta Gerwig (Jackie) en Billy Crudup (Spotlight) te zien in 20th Century Women. Deze film is geregisseerd door Mike Mills (Beginners).

20th Century Women (2016) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zaterdag 22 januari om 22.15 uur te zien op Canvas. Genre: comedy, drama. Speelduur: 119 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige film 20th Century Women zie je zaterdag 22 januari op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV