Nieuw programma De vuilnisman met Teun van de Keuken start zaterdag op NPO 2

Nieuw programma De vuilnisman met Teun van de Keuken start zaterdag op NPO 2
Een duik in ons afval

Kijktip :

Vanaf zondag 28 februari is presentator Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van waarde, op NPO 2 te zien met het nieuwe programma De vuilnisman. Hierin duikt hij in de wereld achter ons afval.

De vuilnisman gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Scheiden
Tegenwoordig wordt steeds meer afval gescheiden, maar dat betekent niet dat er minder rommel is gekomen. Van alle rotzooi spant 'de grijze container' nog altijd de kroon - en toch behoren de smerige vuilnisbelten in Nederland tot het verleden. Ons afval wordt tegenwoordig verbrand en dat levert in ruil weer elektriciteit en stadsverwarming op. Volgens de gemeentes en vuilverwerkers een duurzame methode.

Eerste aflevering
Volgens sommigen bestaat afval niet meer, maar klopt dat wel? Wat gebeurt er met de troep uit de grijze container? Teun van de Keuken gaat op onderzoek uit en in de eerste aflevering volgt hij het spoor van huisvuil. Hij ontdekt dat afval wel degelijk bestaat en dat we in plaats van het terugdringen van onze afvalberg, zijn overgestapt op het importeren van zooi uit andere landen. De oven moet immers branden. Maar wat doen we met de overgebleven as? De vuilnisbelt blijkt toch dichterbij dan je denkt...

Het nieuwe programma De vuilnisman is vanaf zondag 28 februari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van De vuilnisman terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma De vuilnisman met Teun van de Keuken start zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV