Spannende blockbuster Angels & Demons zondag te zien op Veronica

Spannende blockbuster Angels & Demons zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Nadat hij in 2006 al in The Da Vinci Code schitterde, kroop Tom Hanks in 2009 opnieuw in de rol van professor Robert Langdon. Angels & Demons was de verfilming van het boek Het Bernini Mysterie van Dan Brown en groeide opnieuw uit tot een grote blockbuster in de bioscopen. Deze spannende thriller is zondag te zien op Veronica en je kunt Angels & Demons streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
De paus is overleden en daarom moet er een nieuwe gekozen worden. De kardinalen staan op het punt het conclaaf in te gaan om een nieuwe paus te benoemen wanneer bekend wordt dat de vier kardinalen die de meeste kans maken ontvoerd zijn. Ook blijkt er een levensgevaarlijke bom in het Vaticaan verstopt te zijn. Robert Langdon wordt bij de zaak betrokken, aangezien er enkele mysterieuze aanwijzingen door de daders zijn achtergelaten. Langdon ontdekt al snel dat een oud en mysterieus genootschap, de Illuminati, verantwoordelijk is voor alle ellende. Wat volgt is een race tegen de klok.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Na The Da Vinci Code leverde topregisseur Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind) met Angels & Demons opnieuw een oerdegelijke, maar ietwat vlakke thriller af. Het bronmateriaal is zowaar nog beter als bij de vorige film, want Het Bernini Mysterie (geschreven door Dan Brown) is een prachtig boek. Helaas stelt de film in vergelijking wat teleur, maar niettemin weet Howard de spanning vakkundig vast te houden. Uiteraard helpt de charme van hoofdrolspeler Tom Hanks ook, en de rest van de cast is eveneens dik voor elkaar.

Cast
Naast Tom Hanks (News of the World) en Ewan McGregor (Doctor Sleep) zijn ook Ayelet Zurer (Man of Steel) en Stellan Skarsgård (Good Will Hunting) te zien in Angels & Demons. Deze film is geregisseerd door Ron Howard (Rush).

Angels & Demons (2009) wordt beoordeeld met een 6,7 op IMDb en is op zondag 28 februari om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: mysterie, thriller. Speelduur: 138 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV