Nieuwe documentaireserie Het zaad van Karbaat start maandag op NPO 2

Nieuwe documentaireserie Het zaad van Karbaat start maandag op NPO 2
Ongelooflijk verhaal over 'spermadokter'

Kijktip :

Vanaf maandag 1 maart zendt NPO 2 de driedelige documentaireserie Het zaad van Karbaat uit. Het is een ietwat oneerbiedige titel, maar het gaat dan ook over een bizar verhaal uit de Nederlandse medische wereld: wijlen dokter Jan Karbaat insemineerde zijn patiënten in meer dan 65 gevallen met zijn eigen sperma.

Het zaad van Karbaat gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Karbaatkinderen
De grote vraag is natuurlijk hoe zo'n misstand in Nederland kon gebeuren. En hoe gaan de ouders en de zogeheten 'Karbaatkinderen' om met deze genetische en emotionele erfenis? De documentaireserie doet onderzoek in het debat nature vs. nurture, snijdt de onsterfelijkheidswens aan en roept morele vraagstukken op omtrent anoniem donorschap.

Innerlijk conflict
Het zaad van Karbaat brengt alle donorkinderen voor de eerste keer bij elkaar. Ze delen hun innerlijk conflict, enerzijds herkenning en erkenning, maar anderzijds ook een grote angst om de karaktereigenschappen van hun donorvader te hebben. Dergelijke incidenten komen niet alleen hier voor: ook in het buitenland worden artsen aangeklaagd voor vergelijkbare praktijken.

De driedelige docuserie Het zaad van Karbaat is vanaf maandag 1 maart wekelijks rond 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Het zaad van Karbaat terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe documentaireserie Het zaad van Karbaat start maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier