Nieuw programma We gaan het maken start maandag op NPO 1

Nieuw programma We gaan het maken start maandag op NPO 1
Uitvinders maken hulpmiddelen voor mensen met beperking

Kijktip :

Vanaf maandag 1 maart is het nieuwe programma We gaan het maken te zien op NPO 1. Hierin volgt Patrick Lodiers een aantal Nederlandse uitvinders die hulpmiddelen voor mensen met een beperking maken. Door middel van de nieuwste technieken proberen acht uitvinders het onmogelijke mogelijk te maken.

We gaan het maken gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vrijer
Met hun product willen ze het leven van iemand met een beperking vrijer, zelfstandiger en daardoor plezieriger maken. Alle mensen in We gaan het maken hopen op meer vrijheid, maar tot nu toe was dit voor hen onbereikbaar. Presentator Lodiers kijkt mee in het creatieve brein van de uitvinders, die een hele andere kijk op de wereld hebben. Ze durven te pionieren en zijn vooral niet bang om problemen aan te gaan die voor de meesten onoplosbaar lijken.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering gaan ze aan de slag voor Juli en Johannes. De elfjarige Juli brengt door haar bindweefselaandoening tachtig procent van de tijd liggend door. Ze hoopt dat industrieel ontwerper Renee haar kan helpen met een uitvinding om zelfstandig te zwemmen. En voor de 38-jarige Johannes is het vasthouden van zijn verrekijker en camera tijdens het vogelspotten te zwaar door zijn progressieve spierziekte. Kan docent robotica Edwin een systeem voor hem bouwen om beide apparaten vanuit zijn rolstoel te bedienen?

Het nieuwe programma We gaan het maken is vanaf maandag 1 maart wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van We gaan het maken terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma We gaan het maken start maandag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV