Recensie: The Girl on the Train is rampzalige Bollywood copycat

Recensie: The Girl on the Train is rampzalige Bollywood copycat
Thriller met Emily Blunt in de herhaling, maar dan slechter

Film :

Vanaf vrijdag 26 februari staat de film The Girl on the Train op Netflix. Wereldwijd verslonden miljoenen lezers de thriller Het meisje in de trein (2015) van de Britse auteur Paula Hawkins. De Amerikaanse filmversie (2016) met Emily Blunt was een aardig succes. Gaat de Indiase regisseur Ribhu Dasgupta dit overtreffen? Lees hier de filmrecensie van The Girl on the Train.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Bollywood Drama
Het verhaal gaat over Mira. Ze is een gescheiden alcoholiste die elke dag de trein neemt. Ze raakt betrokken bij een onderzoek naar vermiste mensen. Ze wordt ondervraagd in een moordonderzoek, maar ze kan zich weinig herinneren. En wanneer zij de hoofdverdachte wordt, kunnen er misschien nog meer duistere geheimen worden onthuld.

Actrice Parineeti Chopra met Avinash Tiwary in de film 'The Girl on the Train'

Beoordeling van Gids.tv: ★
Misschien is het niet eerlijk om de vergelijking te trekken met zijn Amerikaanse voorganger, maar deze titel: The Girl on the Train (originele titel: Faraar) slaat op alle fronten de plank compleet mis. De film brengt een ware cultuurshock: misdaadelementen en Bollywood liedje kunnen ons inziens niet samengaan. Dit haalt dan ook de spanning totaal weg uit deze productie, voordat je het door hebt wordt er plotseling weer een liedje ingezet. Ook het acteerwerk (gesproken taal Hindi en Engels) van de 32-jarige Parineeti Chopra geloof je niet direct, met haar verwarde dronken blikken in de camera zijn heel erg matig. Zelfs plotwendingen zie je van mijlenver aankomen, waarbij het plot zelf geen enkel niveau heeft. Een rommelige remake, waarbij je absoluut heimwee krijgt naar de Amerikaanse tegenhanger. Eigenlijk is deze film geen waardering waard, maar omdat het moet: 1 ster.

Cast
Naast Parineeti Chopra (Namaste England) en Aditi Rao Hydari (Antariksham 9000 kmph) is ook Richie Lawrie (Cobra) in de ze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Ribhu Dasgupta (Te3n).

Vanaf 26 februari 2021 is de film The Girl on the Train te streamen op Netflix. Genre: Misdaad, Drama, Mystery, Musical. Tijdsduur: 120 minuten. IMDb-score 4,2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Girl on the Train is rampzalige Bollywood copycat of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier