Vanavond op tv: Finale Wie is de Mol?, jubileum Verborgen Verleden, René van Meurs

Vanavond op tv: Finale Wie is de Mol?, jubileum Verborgen Verleden, René van Meurs
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 februari

Kijktip :

Vanavond nadert het einde van Wie Is De Mol en kun je kijken naar de grote finale. Maar ook voor tv-kijkers die geen ‘molloot’ zijn is er genoeg leuks om de tv voor in te schakelen. Denk aan een bijzondere aflevering van Verborgen Verleden, een cabaretshow, een nieuw seizoen van Hidden of een opmerkelijke docu over de gemiddelde Nederlander. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Op zoek naar de gemiddelde Nederlander

NPO 3
20:15 uur

Dankzij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten we alles over de gemiddelde Nederlander. Maar... we weten niet wie het is. In de documentaire zie je een zoektocht de gemiddelde Nederlander. Het gemiddelde is misschien wel het belangrijkste cijfer ter wereld. Je komt het overal tegen. Het gemiddelde inkomen, het gemiddelde huis, het gemiddelde aantal rode bloedlichaampjes. Alles wordt langs de meetlat van het gemiddelde gelegd. Het gemiddelde geeft aan wat de norm is. Wat normaal is. De gemiddelde Nederlander is volkomen normaal en de reden dat dit zo'n ontzettend gaaf land is. Maar onbekend is wie het is, want niemand heeft ooit de moeite genomen om deze persoon op te sporen. Al was het maar om hem of haar te bedanken. Daarom heeft Albert Klein Haneveld besloten om die ene persoon te vinden die in alles precies gemiddeld is. Op basis van de cijfers van het CBS trekt Albert met cameravrouw Marjolijn Heijnen Nederland in om te achterhalen welke statistieken de Nederlandse identiteit bepalen.


Finale: Wie is de Mol?

NPO 1
20:30 uur

In de voorlaatste aflevering van Wie is de Mol? 2021 hebben de laatste drie kandidaten, de finalisten, nog één kans om geld voor de pot te winnen. De Mol krijgt nog een kans om dat te voorkomen. Na het afvallen van Splinter Chabot op de drempel van de finale van Wie is de Mol? in Tsjechië zijn er nog drie potentiële Mollen over: journalist Charlotte Nijs, actrice Renée Fokker en voetbalster Rocky Hehakaija. Een van hen is de Mol die de afgelopen weken heeft geprobeerd de pot zo laag mogelijk te houden en niet ontdekt te worden door haar medekandidaten. Na acht afleveringen staat de pot op 7875 euro. In deze finaleaflevering wordt nog niet bekend wie de Mol dit jaar is. De uitzending eindigt waarschijnlijk met het moment waarop presentator Rik van de Westelaken aan de drie kandidaten vraagt wie de Mol is. De bekendmaking volgt in de slotaflevering over een week.


Nieuw: Camp Kindig

Discovery
20:30 uur

In het nieuwe programma Camp Kindig nodigt Kindig-It Design twaalf mensen uit in de winkel om mee te dingen naar één baan op een van de meest creatieve broedplaatsen als het gaat om het ontwerpen en bouwen van custom cars. Elke zaterdag om 20:30 uur op Discovery. Dave Kindig gaat op zoek naar een nieuwe medewerker op een plek die voor monteurs als een droomplek geldt. Geen saaie sollicitatiegesprekken, maar een uitdaging waarin twaalf gepassioneerde automonteurs mogen uitmaken wie toegelaten wordt tot het eliteteam van Dave en zijn partner KevDogg. De sollicitanten moeten sleutelen aan verroeste bakken en aan de slag met een zelfgemaakt design, terwijl Dave onderwijl de opdrachten verandert om de druk extra groot te maken. Per ronde vallen er deelnemers af, zodat er aan het einde één winnaar overblijft die als prijs zijn ultieme droombaan krijgt.


Cabaret: René van Meurs - Ik beloof niks

SBS 6
20:30 uur

In de reeks cabaretshows op zaterdagavond op SBS6 is vanavond Ik beloof niks van René van Meurs te zien. Het was tussen 2017 en 2019 zijn derde voorstelling. René heeft in aanloop naar deze voorstelling van alles meegemaakt waar hij heel graag over wil vertellen. Dingen die hij echt moet delen en het publiek echt moeten horen. Het zou zomaar een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Misschien dat hij ook een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan het publiek.


Verborgen verleden: jubileumuitzending

NPO 2
20:35 uur

In deze speciale jubileumuitzending van Verborgen verleden blikken bekende Nederlanders terug op hun zoektocht naar verhalen uit hun familiegeschiedenis. Wat brachten de ontdekkingen in hun familiegeschiedenis teweeg bij de hoofdpersonen? Cabaretier Herman Finkers vond veel leed en armoede in zijn familiegeschiedenis, maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen. Na de uitzending ging het onderzoek door en stuitte Herman op de eerste Finkers in Nederland. Rapper Willie Wartaal leerde op Curaçao met een schok de levens van zijn tot slaaf gemaakte voormoeders kennen. Dat die levens zo dichtbij kwamen, had hij niet verwacht. Hij besloot dat het daar niet bij moest blijven. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam erachter dat maar liefst zes generaties stamhouders Van den Hoogenband de naam Cornelis hadden. Zijn zoon Sander, destijds 9 jaar, vond dat zo’n mooi gegeven dat hij zich voornam om hier iets mee te doen. En niet zomaar iets. Na de uitzending met schrijfster Carry Slee besloot Harmen Snel van het Stadsarchief Amsterdam het onderzoek voort te zetten. Het verhaal dat een van Slees voorouders een vondeling was raakte hem. Hij deed vervolgens nog een bijzondere ontdekking.


Nieuw: Hidden seizoen 2

NPO 2
22:25 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Vanaf vanavond is de Welshe misdaadserie Hidden drie zaterdagen met dubbele afleveringen vanaf 22:25 uur te zien op NPO 2. De serie gaat over politie-inspecteur Cadi John die zich heeft laten overplaatsen naar Wales om voor haar zieke vader te kunnen zorgen en daar aan het werk te gaan. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt in Noord-Wales het lichaam gevonden van oud-docent Geraint Ellis, een oudere man die op brute wijze lijkt te zijn vermoord. Inspecteur Cadi John en brigadier Owen Vaughan, die beiden een heftige tijd doormaken, gaan op onderzoek uit. De drie jongeren Mia, Lee en Connor lijken ondertussen een duister geheim te verbergen.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Finale Wie is de Mol?, jubileum Verborgen Verleden, René van Meurs of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier