I, Tonya: een vlijmscherpe zwarte komedie met Margot Robbie

I, Tonya: een vlijmscherpe zwarte komedie met Margot Robbie
Bekijk de trailer van het grootste sportschandaal uit de geschiedenis

Film :

Hollywood kan geen genoeg krijgen van sportfilms. Na een goede pot tennis in Borg/McEnroe en Battle of the Sexes is het nu de beurt aan Tonya Harding (gespeeld door Margot Robbie) in het kunstschaatsschandaal I, Tonya, binnenkort in de bioscoopzalen te zien. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Deze film speelt zich af in de maanden voor de Olympische Winterspelen van 1994. Tonya heeft een groot talent om een groot kunstschaatster te worden. Harding werd twee keer Amerikaans kampioene kunstrijden en werd tweede bij de wereldkampioenschappen in 1991, wat toen een enorme prestatie was. Ook was zij de tweede vrouw die een drievoudige axel-sprong maakte tijdens een wedstrijd.

:article:img

Ze zet haar kunstschaatscarrière op het spel als ze in opspraak raakt. Tonya zou betrokken zijn bij een complot om haar tegenstander, de beeldschone Nancy Kerrigan, te verwonden tijdens een oefensessie voor de Amerikaanse kampioenschappen. Want net zoals in ballet, geldt ook voor de kunstschaatswereld dat ze soms elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

:article:img

De rol van de moeder van Tonya wordt gespeeld door Allison Janney. Het is een waargebeurd verhaal dat eigenlijk alleen maar verliezers kent. Deze film ging eerder dit jaar al in première op het filmfestival van Toronto en werd positief ontvangen. De film I, Tonya
belooft een mix te worden van geweld, humor en drama en wordt geregisseerd door Craig Gillespie (The Finest Hours). Tonya Harding was een sportsensatie in die tijd, maar ging naderhand met een heel ander verhaal de geschiedenisboeken in.

I, Tonya is vanaf 22 februari te zien in de bioscoop. Genre: Biografie, Comedy, Drama, Sport.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV