Van volksbuurt tot villapark in nieuwe docureeks Typisch..!

Van volksbuurt tot villapark in nieuwe docureeks Typisch..!
'Hier hangen de touwtjes nog uit de brievenbus'

Kijktip :

De wijk Wielenpôlle in Leeuwarden is het decor van de nieuwe dagelijkse docu-serie Typisch Wielenpôlle! Dit is de allereerste buurt van de nieuwe reeks Typisch...!

Een jaar lang wordt iedere drie weken een uniek portret gemaakt van een andere buurt; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex.

De inwoners van Wielenpôlle trappen af en hebben de camera’s van Typisch..! toegelaten in hun dagelijks leven. De wijk Wielenpôlle in Leeuwarden behoort tot de armste wijk van Nederland en staat dan ook geregeld op alle lijstjes als het gaat over werkloosheid, schulden en criminaliteit.

Op papier ver van ideaal zou je zeggen, maar er heerst een grote saamhorigheid en er hangen nog touwtjes uit de brievenbus. Wie zijn de mensen achter die cijfers die we in de krant lezen? Leef mee met de bewoners van Wielenpôlle en zie hoe ze er, met elkaar, altijd iets van proberen maken.

Typisch Wielenpôlle! neemt onder meer een kijkje bij de kerstpakkettenactie van Rinus, bezoekt de garage van Abdul en laat zien hoe Edward de nieuwe woordvoerder van de wijk wordt. In de eerste aflevering vertelt Angela openhartig over haar drugsverleden en hoe ze erin slaagde met haar man Peter een nieuw bestaan op te bouwen. De enige wijk waar ze nog wil wonen is de Wielenpôlle.

Typisch…! is vanaf 22 januari iedere maandag tot en met donderdag rond 19.20 uur te zien bij BNNVARA en de EO op NPO 2.

De omroepen BNNVARA en EO documenteren om beurten het dagelijks leven in enkele Nederlandse wijken. Uiteindelijk wil het programma graag heel Nederland in beeld brengen, van volkswijk tot villapark, met als doel om onderling meer begrip kweken.

Dit is zijn wijken die tot de zomer in beeld komen bij Typisch...!

  • Vanaf maandag 22 januari: Typisch Wielenpôlle Leeuwarden(BNNVARA)
  • Vanaf maandag 12 februari: Typisch Tuinzigt Breda (EO)
  • Vanaf maandag 5 maart: Typisch Verkiezingen (BNNVARA en EO)
  • Vanaf maandag 26 maart: Typisch Kleiburg Amsterdam Zuid-Oost (BNNVARA)
  • Vanaf maandag 16 april: Typisch Tubbergen (EO)
  • Vanaf maandag 7 mei: Typisch Overvecht Utrecht (BNNVARA)
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Van volksbuurt tot villapark in nieuwe docureeks Typisch..! of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: breda, leeuwarden, portret, amsterdam-zuid, bewoners, garage, kleiburg, dagelijks leven, tubbergen, overvecht, eo, bnnvara, villawijk, volksbuurt


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV