Hartverscheurend drama Manchester by the Sea zie je dinsdag op SBS9

Hartverscheurend drama Manchester by the Sea zie je dinsdag op SBS9
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel Ben Affleck het meest in de spotlights staat, is zijn broertje Casey de betere acteur. Dat bewees hij in 2016 nog maar eens met het hartverscheurende drama Manchester by the Sea. Deze geweldige film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Manchester by the Sea streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Na het plotselinge overlijden van zijn broer Joe krijgt Lee Chandler, een klusjesman die een strijd voert met zijn verleden en zijn angsten, te horen dat hij het voogdijschap heeft gekregen over zijn neefje Patrick. Lee wordt zo verplicht om weer deel uit te maken van een leven en familie die hij voorgoed opgegeven leek te hebben. Kan hij het aan om zijn verleden onder ogen te zien en terug te keren naar de plek waar hij slechte herinneringen aan bewaart?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Begin 2017 won Casey Affleck, nadat hij eerder al een nominatie had ontvangen voor The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007), de Oscar voor Beste Acteur. Een meer dan verdiende bekroning van een sublieme rol, want Affleck acteert in Manchester by the Sea zó subtiel en naturel dat het bijna documentair aandoet. Een geweldige prestatie, die mede gestalte kreeg door het prachtige script van Kenneth Lonergan (ook de regisseur). Ook de rest van de cast verdient een grote pluim: op vakkundige wijze wordt goedkope sentimentaliteit vermeden en dat resulteert in een prachtfilm.

Cast
Naast Casey Affleck (Interstellar) en Lucas Hedges (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) zijn ook Michelle Williams (The Greatest Showman) en Kyle Chandler (The Midnight Sky) te zien in Manchester by the Sea. Deze film is geregisseerd door Kenneth Lonergan.

Manchester by the Sea (2016) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 2 maart om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama. Speelduur: 137 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV