Oscargenomineerde documentaire For Sama dinsdag te zien op Canvas

Oscargenomineerde documentaire For Sama dinsdag te zien op Canvas
Het verhaal van Waad Al-Kateab

Kijktip :

Syrië is al jaren verwikkeld in een gruwelijke burgeroorlog en het einde lijkt nog steeds niet in zicht. In 2019 verscheen de aangrijpende, heftige en indrukwekkende documentaire For Sama over een vrouw uit Aleppo. Deze film is dinsdagavond (2 maart) te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Dochter
Vijf jaar lang volgen we Waad Al-Kateab uit Aleppo, het epicentrum van de opstand tegen dictator Bashar al-Assad. In deze periode wordt ze verliefd, trouwt ze en baart ze een dochter, Sama. Het gebeurt allemaal terwijl het conflict om haar heen steeds heftiger wordt. Haar camera legt verhalen van verlies, geluk en overleving vast, terwijl Waad zelf worstelt met een onmogelijke keuze.

Beschermen
Moet ze de stad ontvluchten om het leven van haar dochter te beschermen? Een levensgroot dilemma, want vluchten betekent dat ze de strijd voor vrijheid, waar ze al zoveel voor opgeofferd heeft, opgeeft. Het levert een adembenemende film op die je soms naar adem doet happen vanwege de keiharde werkelijkheid die Waad en Sama treft. Meer dan terecht werd For Sama begin 2020 genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire.

For Sama (2019) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op dinsdag 2 maart om 21.20 uur te zien op Canvas. Je kunt For Sama streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oscargenomineerde documentaire For Sama dinsdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier